Pogledajte izvedbu Mie Dimšić u prvom polufinalu ovogodišnjeg Eurosonga

92

Sinoć se održala prva polufinalna večer Eurosonga 2022. godine na pozornici dvorane PaloOlimpicona u Torinu sa središnjom temom mira.

U prvom polufinalu za prolaz dalje natječu se: Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija, a deset polufinalista ide u veliko finale.

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nastupila je s pjesmom “Guilty Pleasure” pod rednim brojem 11. Tekst i glazbu napisali su Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan Ante Gelo. Bruna Oberan i Josip Palameta bili su back vokali, a Miu Dimšić pratili su plesači Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić.

Nažalost, Mia Dimšić nije izborila prolazak u finale natjecanja.

Iz prve polufinalne večeri Eurosonga direktno u finale plasirali su se predstavnik Švicarske Marius Bear s pjesmom “Boys Do Cry”, predstavnica Armenije Rosa Linn s pjesmom “Snap”, predstavnik Islanda Systur s pjesmom “Með Hækkandi Sól”, predstavnica Litve Monika Liu s pjesmom “Sentimentai”, predstavnik Portugala MARO s pjesmom “Saudade, Saudade”, predstavnik Norveške  Subwoolfer s pjesmom “Give That Wolf A Banana”, predstavnica Grčke Amanda Georgiadi Tenfjord s pjesmom “Die Together”, predstavnik Ukrajine Kalush Orchestra s pjesmom “Stefania”, predstavnici Moldavije Zdob şi Zdub & Frații Advahov s pjesmom “Trenulețul” te predstavnici Nizozemske S10 s pjesmom“De Diepte”.

Druga polufinalna večer Eurosonga održat će se u četvrtak 12. svibnja, a veliko finale zakazano je za subotu 14. svibnja.

L.B.

Komentari