“Omaž” Jonu Stewartu

126

jon
Već i ptice na grani znaju da je jedan od najcjenjenijih komičara i satiričara današnjice Jon Stewart nedavno najavio svoj odlazak s voditeljske pozicije popularnog The Daily Showa.  Ovim riječima Jon Steward se nakon punih 17 godina oprostio od Daily Showa.

„I’m not going to censor myself to comfort your ignorance“

„Ne planiram cenzurirati sam sebe kako bi se prilagodio vašoj neukosti.“, jednom prilikom izjavio je Jon Steward odgovarajući na kritike svojih ne- simpatizera. Zbog stalnih satiričnih napada na religiju, politiku, društvo u cjelini kao i lažni moral koji ono zastupa, Jon je istovremeno obožavan i kritiziran. Moglo bi se reći da je Stewart s vremenom postao pravi opinion maker  modernog doba, onakav kakvog ovo današnje vrijeme puno dvosmislenosti, izvrnutih vrijednosti i radikalizma i zaslužuje.

 Hrvatska? Kakvo je to ime za državu?

Ismijavao je sve i svašta. Nacije, rase, ljude, ismijavao je ljudske navike i slabosti i dotakao se gotovo svih segmenata modernog življenja. Ipak, većina njegovih fanova „nadarena“ dobrim smislom za humor, nije mu mogla zamjeriti šale na vlastiti račun, jer… ipak je to Jon. Tako je jednom prilikom komentirajući neinformiranost republikanskog kandidata za predsjednika Hermana Caina i nas uzeo na zub. “Hrvatska? Kakvo je to j… ime za državu? Pričajte engleski!”, oponašao je Caina.

Još uvijek se nagađa tko će uopće dobiti nezavidnu ulogu da postane nasljednik Jona Stewarda. Ovaj satirični večernji tv show prvi je put emitiran 1996. godine, Steward je naslijedio od Craiga Kilborna koji je show vodio svega dvije godine emitiranja. Za Stewardova nasljednika spominju se mnoga imena, ali iz same TV kuće Comedy Central, još ništa nije potvrđeno. Mi vam u nastavku donosimo neke od najlegendarnijih skečeva spomenutog voditelja i satiričara.

Lana Klobas

Komentari