Od ponedjeljka se ipak ne ide u škole, vrtiće i na fakultete…

96

Završio je sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima koji je izjavio sljedeće: Želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na naporima u sprečavanju širenja nove epidemije. Hrvatska, Europa i svijet u ratu su protiv virusa, protiv panike. Odgovornost svakog građanina jest bitan element koji će utjecati na brzinu širenja epidemije. Pozivam vas na odgovornost i slušanje uputa stručnih osoba.

Osim što je građane RH pozvao na odgovornost rekao je i ono najbitnije: Odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa. Idući tjedan pripremit ćemo mjere. Donosit će se uredbe. Ono što čujemo od zdravstvenih djelatnika, manje je od dva posto slučajeva oboljelih kod mlađih od 20 godina. No, s obzirom na to da je školski sustav bitan, mi ćemo od ponedjeljka obustaviti nastavu na dva tjedna.

Trenutno je u Hrvatskoj 31 osoba oboljela covidom-19, a radi sigurnosnih razloga nastava je obustavljena na dva tjedna. Cijelu izjavu za medije premijera Plenkovića pogledajte u priloženome videu…

Komentari