Neupitna podrška javnosti profesorici Jeleni Roganović

1812
Prof. Jelena Roganović, Foto: Arhiva

Prije nekoliko dana riječku i širu javnost nemao je iznenadila vijest da je profesorica Jelena Roganović smijenjena s čelne funkcije Klinike za pedijatriju KBC Rijeka. Istovemeno javnosti nije pružen razlog zašto je profesorica Roganović smijenjena s funkcije predstojnice. U svojoj izjavi povodom toga, prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC Rijeka, pojasnio je da nije u mogućnosti javnosti pružiti detalje zbog prirode tajnosti postupka koji je prethodio donošenju odluke o razrješenju profesorice Roganović s mjesta predstojnice. Podatak da je riječ o tajnom postupku, zaustavio je neka pitanja javnosti i aktivnost medija, ali samo privremeno, jer već danas lokalni mediji pišu o događaju. Tako portal torpedio media kao mogući razlog spominje podršku koju je profesorica Roganović pružila kolegi Davoru Štimcu kod njegove kandidature za gradonačelnika Rijeke.

U svakom slučaju ovaj je događaj nemalo iznenadio Riječane, a pogotovo brojne roditelje koji su imali priliku upoznati profesoricu Roganović i njenu brigu za male pacijente i njihove obitelji.

Profesorica Jelena Roganović u javnosti je poznata po svom stručnom i predanom radu s malim onkološkim pacijentima, po značajnim rezultatima postignutim u liječenju djece s malignim oboljenjima, ali i po, pacijentima toliko važnoj, izrazitoj empatiji koju pokazuje u svom radu.

Kontaktirali smo profesoricu Roganović i zamolili je za izjavu.

„Pred tri dana sam razriješena funkcije predstojnice Klinike za pedijatriju nakon dvije godine koje sam tamo provela, uz uručenje upozorenja s mogućnosti otkaza ugovora o radu. Gospodin ravnatelj je moju smjenu nazvao poslovnom tajnom, a i pismeno sam upozorena o ograničenjima mojih istupa u javnost. U ovom trenutku, radi prijetnje otkazom, dužna sam ovo upozorenje poštovati, naravno uz svoj jasan stav da sam vodila kliniku sukladno zakonu.

Svoj profesionalni put i životni vijek, posvetila sam medicini u kojoj su prave vrijednosti empatija, znanje i rezultati rada. Zanima me isključivo struka i ostajem posvećena svojim malim pacijentima. Riječkoj javnosti, koja me ovih dana toliko snažno i bezrezervno podržava, iskreno zahvaljujem.“  

S obzirom na to da prakticiramo provođenje anketa za aktualne teme, a ovo je sigurno jedna od njih, svoje sugrađane pitali smo što misle o razrješenju profesorice Jelene Roganović. Anketu pogledajte ovdje…

Tekst: Dunja Pavešić

Snimila: Ana Rendić

Montirala: Lidija Balog

 

Komentari