Na godišnjicu smrti Milana Mladenovića objavljen restauriran spot hita EKV-a “Oči boje meda”

84

Milan Mladenović, frontmen EKV-a, preminuo je 5. rujna 1994. u Beogradu. Na godišnjicu njegove smrti Zadužbina Milana Mladenovića objavila je restauriranu verziju spota za pjesmu “Oči boje meda” grupe EKV.

Podsjetimo, u režiji Miljenka Derete spot je 1985. godine proglašen najboljim u godišnjem izboru kultne TV emisije Hit mjeseca. Remaster slike potpisuje Dejan Špagnut. Zvuk je remasterirao Vladimir Moritz, uz Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV-a, kao stručnog konzultanta.

Ususret 2024. godini i obilježavanju četiri desetljeća od izlaska prvog albuma EKV-a, bit će reizdano svih osam studijskih albuma benda.

“Spotom za pjesmu “Oči boje meda” Zadužbina najavljuje i izlazak prva četiri albuma: “Katarina II”, “Ekatarina Velika”, “S vetrom uz lice” i “EKV Live 1986″. Kao plod suradnje Zadužbine sa ZKP RTV Slovenija, i ovi albumi će uskoro biti kompletno remasterizirani i dostupni na svim digitalnim muzičkim servisima, a plan je da budu objavljeni i na pločama”, poručili su iz Zadružbine Milana Mladenovića.

Komentari