MUP Srbije: Kretanje objekta u Savi poklapa se s kretanjem Matejevog mobitela

3

MUP Srbije objavio je rekonstrukciju kretanja u noći nestanka Mateja Periša. Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimki nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka kada je sišao do Save, u 1.52 sata nakon ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, navodi se u priopćenju MUP-a.

“Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista koga je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem. Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijatelјima koji su te večeri bili sa njim, osoblјem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isklјučena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča,” istaknuli su iz MUP-a Srbije.

“Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona”. Rekonstrukciju tog dijela snimki možete vidjeti oko 8. minute videa.

L.B.

 

Komentari