“(Moja mala) prijateljica” – novi singl i videospot Putokaza

291

putokazi

Pjesma autorice Mirande Đaković, u produkciji Iztoka Turka, pisana je zanimljivim ženskim rukopisom i odiše besprijekornom vokalnom interpretacijom skupine te se čini da će svakako biti pravi dar odanim poklonicima skupine, kao i onima koji će to tek postati.

Za pjesmu je snimljen i videospot, a režijska palica povjerena je njihovom stalnom suradniku, riječkom koreografu i redatelju Žaku Valenti.

Kolorističan spot sniman je na sceni Gradskog kazališta lutaka u Rijeci u stilu retro spotova s kraja ’80-ih i početka ’90-ih godina, sa začudnim stajlinzima i kostimima svojstvenim Putokazima. Članice benda, pak, svojom mladenačkom energijom i ekspresivnom interpretacijom plijene pažnju u širokim kadrovima, a koreografske sekvence pomalo podsjećaju na retro post-punk elektro stil ’90-ih.

Videom i singlom “(Moja mala) prijateljica”, Putokazi ujedno najavljuju skorašnji promotivni koncert albuma “Porculan” te obljetnički, retrospektivni koncert “Vremenska kapsula br. 30”. Oba koncerta održat će se 30. srpnja na lokaciji Arheološkog parka u Rijeci.

Svakako treba spomenuti da su Putokazi ovogodišnji dobitnici glazbene nagrade Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, a Miranda Đaković, dobitnica je zlatne plakete “Grb grada Rijeke”, javnog priznanja Grada Rijeke za sveukupno glazbeno djelovanje i postignuća, posebno u umjetničkom vodstvu i radu s Putokazima.

Komentari