MediaCom Zagreb osvojio kanskog lava u Data Technology kategoriji

11

Medijska agencija MediaCom Zagreb i njihov projekt Dogvertising, koji je nastao u suradnji s Go2Digitalom za brend Pedigree Dentastix, osvojio je broncu u kategoriji Data Technology. Najveći svjetski festival kreativnosti u tržišnim komunikacijama ove je godine u konkurenciji imao 29.074 rad iz 90 zemalja, a hrvatski su se laureati istaknuli kreativnim korištenjem digitalne tehnologije i podataka u oglašavanju. Njihov uspjeh je tim veći jer u istoj kategoriji u kojoj su osvojili broncu nisu dodijeljeni ni zlato ni srebro, a u Data Driven Targeting kategoriji u kojoj su došli do shortliste, nije dodijeljena nagrada.

Inovacija i kreativnost omogućili su ciljano oglašavanje prema vlasnicima pasa, a razvijen je i algoritam koji u stvarnom vremenu prepoznaje psa i taj signal koristi za pokretanje oglasa na ekranima vanjskog oglašavanja. Algoritam je prepoznao i specifičnost pasa kako bi preporučio oglas za adekvatan proizvod što je posljedično omogućilo značajno veću relevantnost oglasa šetačima pasa, a samim time i bolje prodajne rezultate.

Direktor za strateško planiranje u MediaComu Marko Matejčić za Media Marketing istaknuo je: „Izuzetno smo ponosni na to što se hrvatska oglašivačka industrija ovom nagradom pozicionirala kao svjetski lider u upotrebi umjetne inteligencije. Ideja da kamere istreniramo da razumiju kako se ispred njih nalazi pas omogućila nam je postizanje gotovo stopostotne preciznosti pokretanja oglasa pred vlasnicima pasa. Kako je zagrebački ured MediaComa dio grupacije koja upravlja s oglašivačkim budžetom većim od BDP-a Hrvatske, posebno nam je drago da će naši kolege u preko 100 zemalja upravo na našem primjeru proučavati kako se pomiču granice tehnologije“.

Voditeljica portfelja hrane za kućne ljubimce Mars, Maja Zorc nadodala je: „Projekt Dogvertising izvrstan je primjer kako jednostavne ideje mogu značajno unaprijediti poslovanje. S obzirom da trećina Hrvata posjeduje psa – razvijem algoritma omogućili smo prikazivanje oglasa isključivo vlasnicima pasa i time utrostručili učinkovitost našeg oglašavanja.

Direktor marketinga za Go2Digital Dean Udatny izjavio je: „Ovo priznanje je samo još jedan dokaz da Hrvatska ima jednu od tehnološki najnaprednijih mreža za vanjsko oglašavanje u Europi te da prednjači u implementaciji umjetne inteligencije, proširene stvarnosti i upravljanja ekranima putem pokreta.“

Izvor: Media Marketing

Komentari