Marina Tucaković preminula u 68. godini. Dirljivom objavom od nje se oprostila Marina Perazić

181

Legendarna autorica Marina Tucaković izgubila je bitku s teškom bolesti i preminula u dobi od 68 godina, javila je Nova.rs.

Posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović gdje je prebačena nakon što joj se u utorak naglo pogoršalo zdravstveno stanje. Nalazila se na respiratoru. Marini Tucaković je početkom 2018. godine dijagnosticiran zloćudni karcinom dojke. Unatoč bolesti Marina nije izgubila pozitivan stav do samog kraja, a nedavno se prvi put u javnosti pojavila bez perike nakon što je ostala bez kose.

Njezin sin Milan Laća Radulović je proteklog tjedna na društvenim mrežama otkrio kako je Marina Tucaković jako loše i da je rak dojke s kojim se bori već nekoliko godina uznapredovao. “Rak s metastazama na jetri. Plućima. Mozgu. Kostima”, napisao je na svom profilu na Twitteru.

Marina je rođena je u Beogradu i iza sebe ima karijeru kakvu je malo tko uspio ostvariti. Autorica je nekih od najpoznatijih hitova, a napisala je pjesme za Severinu, Olivera Dragojevića, Mišu Kovača, Magazin, Zdravka Čolića i brojne druge zvijezde. Neke od hit pjesama koje su izašle iz njezina pera su “Tri sam ti zime šaptala ime”, “Što to bješe ljubav, “Malo mi je jedan život s tobom”, “Tridesete” i mnoge druge.

Dirljivom objavom od nje se oprostila i riječka pjevačica Marina Perazić. Divnu objavu prenosimo u nastavku:

“Počivaj u miru, draga moja imenjakinjo….. Bila mi je ogromna čast otpjevati svaki tekst koji si napisala za mene. Svaki put bi me iznenadila kako si me savršeno “pročitala” i tako vješto skrojila tekst po mojoj mjeri… Ovo je samo jedan u nizu…. Hvala ti mila moja.

Danas sam shvatila da Marina je za mene napisala 7 pjesma, u različitim periodima mog života, tako da su potpuno različitih ugođaja i raspoloženja. Svakom tekstu prethodio je nezaboravan susret, kad bi mi, kao izuzetno vješt psihoanalitičar postavljala brojna pitanja, prekidala me kad bi opširno odgovarala jer nije vjerovala u priče, iznenada me vraćala na prethodnu temu pa opet na onu drugu i tako sat, dva…. lagano smo pijuckale neko piće, a ona palila jednu za drugom 100s cigaretu i gasila ih na pola, dok bi u pozadini išla matrica s mojim pilot vokalom. Kao da je čeprkala po tajnim pregradama moje duše tražeći istinu koju sam skrivala od same sebe. Svaki, baš svaki put me totalno “raspametila” koliko bi savršeno uklopila moje mislim, emocije i “slike” koje sam joj ispričala na potpuno zadanu melodiju, svaki slog i muzičku rečenicu. Kroz njene riječi pjevala je moja duša!
Postoji pjesma koju sam otpjevala na jednom festivalu davne 2001. Tog dana ostala sam potpuno bez glasa, jer je tekst koji je Marina napisala bolno pogađao suštnu od koje sam pokušavala pobjeći. Nekim čudom, uspjela sam otpjevati pjesmu, vjerojatno dušom jer glasa nisam imala….
Do dana današnjeg, nisam otpjevala studijsku verziju ove pjesme….”, napisala je Marina Perazić.
Snimka zaslona 2021-09-20 171016
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari