Irene Cara, slavna pjevačica i glumica umrla je u 63. godini

106

Pjevačica Irene Cara, najpoznatija po pjesmama “Fame” i “Flashdance… What a Feeling”, umrla je u 63. godini života.

Za hit “Flashdance… What a Feeling” osvojila je Oscara za najbolju originalnu pjesmu i Grammyja za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu. Kasnije je glumila u filmovima uz Clinta Eastwooda i Tatuma O’Neala.

Carin publicist, koji je objavio njezinu smrt, rekao je da je umrla kod kuće na Floridi, ali je uzrok “trenutačno nepoznat”.

Rođena 1959. u Bronxu u New Yorku, Cara je bila najmlađa od petero djece, a karijeru je započela na televiziji na španjolskom jeziku. Nakon što je kao dijete snimala glazbu, na španjolskom i engleskom, pojavila se u brojnim brodvejskim mjuziklima.

No, Cara se proslavila 1980. kada je dobila ulogu Coco Hernandez – i otpjevala naslovnu pjesmu Famea. Njezina izvedba donijela joj je nominaciju za najbolju glumicu na dodjeli Zlatnog globusa 1981. godine.

Flashdance je postao treći film s najvećom zaradom 1983.

Judith A Moose, Carina publicistica, pohvalila ju je kao “prekrasno nadarenu dušu čija će ostavština zauvijek živjeti kroz njezinu glazbu i filmove”. Također je rekla da je Cara radila na nadolazećim projektima kad je umrla, a koje ona i menadžer sada planiraju završiti.

“Ona bi to željela”, rekla je Moose o svojoj klijentici putem svoje službene Twitter stranice.

Izvor: BBC

L.B.

Komentari