Cijenjeni riječki kantautor Robert Funčić predstavlja novu dirljivu baladu ‘Ne zaboravi me’

95
robert funčić
foto | promo

Nakon hvaljenog albuma ”Dječak – Brod – Čempres” riječki kantautor Robert Funčić poklanja nam prekrasnu jazzy baladu ‘Ne zaboravi me’ u kojoj na svoj prepoznatljiv i originalan način priča o jednom “sasvim običnom danu”. Riječ je o emotivnoj skladbi koju je Funčić premijerno izveo na ovogodišnjem Chansonfestu. Kao što smo mogli čuti u njegovom dosadašnjem radu tako i u pjesmi ‘Ne zaboravi me’ Funčić i dalje ostaje vjeran jednostavnosti koju na poseban način oblikuje kroz svoju specifičnu interpretaciju. Tako već pri prvom slušanju možemo čuti njegov autorski pečat u ovoj pjesmi u kojoj potpisuje glazbu, tekst, aranžman i produkciju.

Osim što je okrunjen nagradom Porin za koju je ujedno i višestruko nominiran, Robert Funčić je poznat kao autor i gitarist jednog od kultnih bendova iz vremena novog vala – riječke grupe Xenia, a kasnije je surađivao s mnogim hrvatskim glazbenim imenima poput Tine Vukov, Matije Dedića, En Face, E.N.I., Carle Belovari itd.

Ne zaboravi me’ je pjesma o kraju ljubavi. Ona na neizravan način postavlja pitanje imamo li pravo na osobnu sreću ili nesreću, dok živimo u svijetu koji se vrti u pogrešnom smjeru, a oblaci iznad nas su svakim danom sve mračniji i mračniji. – rekao je Funčić.

L.B.

Komentari