Basist ZZ Topa, Dusty Hill preminuo u 72. godini

85

Dusty Hill, basist američkog blues rock sastava ZZ Top, preminuo je u 72. godini. Billy Gibbons i Frank Beard rekli su da je Hill umro u snu u svojoj kući u Houstonu u Teksasu.

Ranije u srpnju ZZ Top je najavio da Hill neće svirati neke nadolazeće nastupe zbog ozljede kuka. Poznat po gustoj bradi i sunčanim naočalama, Hill je svirao sa ZZ Topom više od 50 godina. 

“Sa žalošću smo primili vijest kako je u snu u svom domu u Houstonu preminuo naš ‘compadre’ Dusty Hill. Tvoja osobnost, smisao za humor i neprestana predanost bendu omogućila nam je stvoriti veliku bazu fanova kojima ćeš nedostajati kao i nama”, objavila su preostala dvojica članova benda, bubnjar Franck Beard te drugi pjevač i gitarist Billy Gibbons.

Rođen kao Joseph Michael Hill, basist je izvorno svirao gitaru zajedno sa svojim bratom Rockyjem u Dallasu prije nego što se preselio u Houston i pridružio se Beardu. ZZ Top osnovan je 1969. godine, a sljedeće godine svirao je prvi koncert uživo. Trio je izdao 15 studijskih i četiri albuma uživo, s hit singlovima poput “Gimme All Your Lovin'”, “Sleeping Bag” i “Viva Las Vegas”.

ZZ Top primljen je u Rock and Roll Hall of Fame 2004. godine. Pored bas gitare, Hill je svirao klavijaturu i bio sekundarni glavni vokal benda. Hill se također pojavio u epizodnim ulogama u filmu “Povratak u budućnost III.” i HBO -ovom “Deadwoodu”.

Izvor: BBC

Komentari