Studentica kreirala opremu za samopomoć protiv stresa

49

Njezina priča počinje dolaskom na fakultet, kada je svake noći preživljavala napadaje panike i nosila se s velikom količinom stresa, što su joj nametale obaveze na fakultetu i težnja za uspjehom. Htjela je olakšati studij kako sebi tako i drugim studentima koji se nose s paničnim napadajima, anksioznošću i općenito sa stresom, stoga je još na sveučilištu kreirala opremu protiv stresa.

Na temelju vlastitog iskustva Tina Chan je zaključila da je onima koji proživljavaju stresne napadaje od ključne važnosti čim prije dobiti informaciju što učiniti i kako si pomoći. U takvim situacijama čovjek ne može razmišljati realno pa mu je pomoć izuzetno potrebna. Osjeća se nepodnošljivo i želi istog trenutka prekinuti svoje misli i odaslati osjećaje.

U tome mu pomaže oprema koja se sastoji od 25 karata s uputama što učiniti primijetivši pojedine simptome. Savjeti su poredani po koracima što olakšava djelovanje, a zasnivaju se na psihološkim teorijama i rezultatima istraživanja.

U opremi se još nalazi i igračka za stiskanje, čepići za uši, maska za spavanje i paket žvakaćih guma. Tinina PASS oprema koristi se na Sveučilištu u Waterloou, gdje je i ona studirala, a sada radi na kreiranju opreme za samopomoć kod PTSP-a.

Komentari