Zigman showroom od sad i u Rijeci

479

Kreativnost, talent, vedrinu i ljubav Juraja Žigmana prema modi prepoznali su mnogi, a od ove subote, 16.10. sve Riječanke imaju priliku svoje modne kombinacije nabaviti u novootvorenom showroomu & dućanu u sklopu riječkog Terminala.

Dečko čvrstih lokalnih korijena, ostao je vjeran svom kraju, Kostreni, gdje radi i stvara, no njegov dizajn odavno je krenuo dalje. Juraj je studirao na Institutu za modni dizajn u Milanu i tamo, uz diplomu, stekao prva iskustva i dobre modne temelje, radeći sa nekim od najpoznatijih talijanskih i svjetskih dizajnera.

Od noviteta treba istaknuti krojeve većih brojeva, pa takav Zigmanom pristup upućuje da nisu samo “mršavice” te koje mogu uživati u dizajnerskim komadima odjeće.

Najnoviju kolekciju Zigman je predstavio na nedavnom jesenskom Cro A Porteru, a ona za razliku od dosadašnjih  kolekcija odiše prirodnim i prigušenim zemljanim tonovima.

Svoju medijsku popularnost Zigman je tom prilikom također iskoristio na način da skrene pozornost na radnice Kamenskog, koje su bez posla. Svi modeli na reviji nosili su broševe koje su izradile upravo radnice Kamenskog. Time je dečko iz Kostrene pokazao svoju socijalnu osjetljivost i veliko srce.

Da je Zigmann “in” i poduzetan te da stoji uz bok svjetskim modnim dizajnerima dokazuje i dizajnom novog Citroena DS3, koji je ekskluzivno oslikan u prepoznatljivom Zigman stilu.Juraj Zigman u društvu svoje glavne krojačice Jelene i mame Renate (desno)

Večerašnje otvorenje u riječkom Terminalu bilo je događanje na koje su pristigli brojni gosti, prijatelji i ljubitelji mode, a Zigman je u maniri odličnog domaćina uspijevao brinuti o svemu.

Uz važne i poznate goste, svakako je najvažniji gost bio Viktor Drago, jer je upravo on taj koji je vratio dignitet hrvatskom modnom dizajnu.

Od sada na dalje sve Riječanke u showroomu & dućanu na Terminalu mogu škicati, probati i kupiti prelijepe “krpice” našeg Žigmana i tako svoj ormar ispuniti modnim komadima koji uistinu spadaju u kategoriju vrhunske odjeće s potpisom.

Vanja Pletikosa

Komentari