Žene koje svojim stilom oduzimaju dah

590

Daphne Guiness, novinarka i ikona stila koja uspješno kombinira pret-a-porter komade s onima visoke mode prepoznatljiva je po svojoj bijelo-crnoj kosi i vrtoglavim potpeticama.

Kao nasljednici bogatog kapitala otvorena su joj sva vrata u modnom svijetu i prijateljuje s većinom vodećih svjetskih kreatora. Također je i strastvena kolekcionarka haute couturea, a njezin ekstravagantni stil stvarno obožavam.

Nikad nije krila opsesiju McQueenovim kreacijama, a često se nalazila na naslovnicama modnih časopisa. Možda je nećemo pamtiti po djelima, ali po stilu zasigurno hoćemo.

Žena koja oduzima dah, Anna dello Russo, urednica japanskog Vogua i fashionistica oduševljava me svojim modnim stilom i ekstravagantnim kreacijama koje tako hrabro i dobro nosi.

Na raznim se događajima, prvenstveno modnim revijama više puta preodjene, ne pojavljuje se dvaput u istoj kombinaciji i nikada ne nosi odjeću iz protekle sezone. To me ne začuđuje budući da se njezin dom u Milanu sastoji od dva apartmana – jednog za nju i drugog za odjeću. Također je poznato da posjeduje čak 4000 pari cipela i 250 crnih smoking jakni, između ostalo naravno.

Jedan od najpoznatijih modnih fotografa Helmut Newton zbog njezine opsjednutosti modom nazvao ju je “modnim manijakom”. Anna dello Russo je “Lady Gaga” modnoga svijeta, ona obožava i živi modu što se i vidi. Njezinim osebujnim stilom su opsjednuti i najveći svjetski kreatori pa je tako nosila revije Ungara i H&M-a za Lanvin.

Nakon Daphne Guiness i Anne dello Russo ne postoji nikakva Carrie iz “Sex i grada” koja ih može dostojno zamijeniti i biti modna ikona!

Ines

Komentari