Izvor : Facebook stranica Bloger Krule - Obrana i zaštita od gluposti

Legendari bloger Krule na svojoj je Facebook stranici prokomentirao najavu uvođenja eura u Hrvatskoj te objasnio svoju zabrinutost oko uvođenja eura u Hrvatsku.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Zbogom!

Nešto se priča o uvođenju eura umjesto kune.
Kad nemaš kuna, isti ti kurac što će umjesto njih biti… al da će euro pojebat neke naše narodne običaje, oće.

1. Tehnički za auto i 100 kuna kod ručne.

Minimalna tarifa za progurat ragu od auta zvanog “Čađo”, na tehničkom, je… 100 kuna, koje se ostavlja kod ručne. Kad uvedu euro, ja ne znam koji će Čađo proći zbog 13 eura.
13 eura kraj ručne izgleda ka da su golubu ispali iz guzice.

Zbogom tehnički!

2. Rebro od harmonike i pjesma za 200 kuna.

Sve svadbe počnu tako da se svira Điboni. Nakon sat vremena, kad se popije… svi rukama “zavrću žarulje”. Onda malo tko i zna izgovoriti “Gibonni”. Tad je harmonikaš tražen ka Todorić. Kum gura 200 kuna u rebro od harmonike dok majstor prebire po dugmetari i pola svatova dira u dušu a drugu polovicu baca u trans.
Po novom… za jednu pjesmu, u rebro bi trebao staviti 26 eura (200 kuna). Ka da kupuješ gaće i potkošulju u Lidlari a ne, naručuješ pjesmu. Još 25 eura papirnato moš turit u rebro… a kovanicu od eura mu ubacit di?… u usta?… u guzicu, ka da je đžuboks a ne harmonikaš?

Zbogom harmonikašu!

3. Makijato za 8-12 kuna

Misliš da će ugostitelji staviti makijato 1 euro? U startu će ga krknuti na 2ipo, neki i na 3 eura. Ka da piješ onu skupu kavu čije je zrno pojela mačka pa ga israla, pa zrno mljelo i tebi delalo makijato. Za makijato od 2ipo eura bi treba dobit i mačku koja je zrno posrala.

Zbogom makijato!

4. Sir po 60 kuna, rakija po 50, kila krumpira po 3 kune… itd.

To je ona narodna prodaja koja se taji. Taji se zbog žbirske carine i porezne, koji poput lešinara vrebaju sjedeći na granama stabla. Ja znam gdje sve nabaviti… al da me na električnu stolicu spoje, ne bi rekao gdje i od koga. Takva trgovina danas spada u domenu “kriminal”… a mi narod kriminalci.

Kako danas sutra za rakiju dati 6,66 eura? Vražji broj… a mi smo veliki vjernici pa će rakija skočiti na 20 eura. Krumpir pola eura? Zvuči ka da je sam sebe sadio. Kod nas ništa što je POLA ne vrijedi. Ode krumpir na euro.

Zbogom siru… rakijo… krumpiru!

5. Piva ispred trgovine za 6ipo kuna

Ko nije popio pivu ispred trgovine, ja bi njemu uzeo državljanstvo. Taj jedinstven osjećaj dok sjediš na zidiću ispred trgovine, jedna noga ispružena, druga skvrčena, a ti podižeš onu flašu… sunce ti udara u oči… žmirkaš… auti prolaze… očima ih pratiš… pa pregrizeš pivu… rukom obrišeš usta… ljeto… pa kažeš “Vruće je u pičku materinu”… pa podrigneš.
Ode cijena na 2 eura.

Zbogom zidiću!

Ubiće nam običaje… ćaća ih jebo žlundrave…”