11 tisuća posjetitelja, više od 5 tisuća Vespi, 328 Vespa klubova iz 33 zemlje, brojke su kojima je zaključeno četverodnevno druženje Vespaša u Biogradu na Moru i Zadru. U Dalmaciju su doputovali iz svih krajeva svijeta, među ostalima iz Kanade, Meksika, Izraela, Tajvana, Brazila. Najviše ih je stiglo iz domovine Vespe – Italije.

Organizatori događanja Vespa klub Hrvatska te gradovi Biograd na Moru i Zadar iznimno su zadovoljni velikim uspjehom susreta te pozitivnim dojmovima brojnih gostiju, oduševljenim lokacijom i prirodnim ljepotama. Manifestacija iznimnog turističkog potencijala otkrila im je jednu novu sliku Hrvatske, zbog koje će se sigurno ponovo vratiti u ove krajeve. Samim tim, nije je propustio ni ministar turizma Darko Lorencin, koji je otvorio Vespa World Days provozavši se na Vespi biogradskim ulicama.

vespa-world-days-biograd-3

Najzanimljiviji dio ovog jedinstvenog događaja bila je subotnja svečana vožnja od Biograda do Zadra. 10-ak kilometara duga kolona Vespi koja se protezala između dva grada, izazvala je oduševljenje lokalnog stanovništva i turista koji su ih dočekivali duž cijele trase. Veliki interes pobudila je i izložba najstarijih modela Vespe – Faro Basso iz 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, postavljena u zadarskoj crkvi Sv. Donata.

vespa-world-days-biograd-2

Vespaši su od četvrtka do nedjelje uživali u dnevnom obilasku turističkih znamenitosti, večernjem zabavnom programu, gastro delicijama i, naravno, razgledavanju najraznovrsnih modela Vespi.

Susret je završen predajom domaćinstva Vespa klubu Francuska koji će organizirati Vespa World Days 2016. u Saint-Tropezu.