Započela 16. Fiumanka

16. po redu Fiumanka službeno je započela otvorenjem Plavo-zelenog Expa na Molo longu u petak u podne.

305

Rijeka je već tradicionalno u znaku jedrenja u lipnju, kada se u akvatoriju ispred grada nalazi preko 200 jedrilica, s više od 2000 sudionika. Glavni je događaj najveća i najmasovnija regata u popodnevnim satima ove subote 13. lipnja, kada se tu nalaze svi, od malenih, obiteljskih jedrilica do krstaša koji postavljaju svjetske rekorde.

fiumanka16-expo

Sve je krenulo u petak s Plavo zelenim Expom na kojem su proizvode i projekte izložili gospodarstvenici i institucije iz Hrvatske, da bi nešto nakon 13h bila održane i Europska medijska regata te Rotary regata. Potpisao se i sporazum o suradnji riječke Fiumanke i tršćanske jedriličarske regate Barcolane, a za dobro raspoloženje u večernjim satima pobrinuli su se klapa Kamik kod Terminala te Sillycons, Neno Belan i Fiumensi na Gatu karoline Riječke.

Jedrilice uoči medijske regate
Jedrilice uoči medijske regate
fiumanka16-novatv
Ekipa NoveTV, ukupni pobjednik 3. Europske Medijske Regate, uoči početka regate

Glavna promocija jedrenja, druženja i općenito životnog stila vezanog uz more je danas, u subotu, želimo svima dobar vjetar, a svima vama, ako ste u Rijeci, svakako još uvijek poziv da dođete i uživate na Fiumanki!

Komentari