“Zapamtite, mito je ilegalno u SAD-u!” – ruski savjeti za posjet SAD-u!

102

rusija sad
Što činiti, koga izbjegavati i kako preživjeti, najčešći su savjeti. Iako se SAD  često postavljaju kao moralna vertikala, postoje i upute za sigurniji i ugodniji posjet njihovoj zemlji.

Pogledajte što o tome pišu njihovi vječiti konkurenti Rusi:

Davanje darova Amerikancima:
Nemojte brinuti oko darova, Amerikanci ne mare mnogo za njih. Štoviše loše se osjećaju ako ih darivate. Ipak, ako ne odustajete od poklona, darujte nešto rusko. No zapamtite, mito je ilegalno u SAD-u, ne donosite poslovne darove!

Pričanje s ženama:
Američke žene su malo uštogljene. Mogle bi pozvati policiju ukoliko ih gledate predugo. I nemojte biti galantni, to ih plaši. Očijukanje s ženama se također ne preporuča, nemojte im gledati u noge i ostale dijelove tijela. Pri upoznavanju žene i muškarci se rukuju, poljupci i rukoljubi nisu uobičajeni.

Druženja:
Nemojte dolaziti na druženja i u kućne posjete nepozvani. Takve pozive ćete dobivati samo vikendom, ali ne morate se posebno pripremati. Sve je vrlo slično kao kod nas, samo s manje alkohola. Ponesite neki sportski rekvizit, oni vole takve stvari. Naš govor također im može zvučati grubo, ublažite sve što govorite. Ne raspravljajte o njihovom zdravlju

Njihov optimizam:
Oni se ne prestaju smiješiti i ne žele slušati vaše probleme. Mi vidimo žrtve, oni vide osobe koje preživljavaju. Morate se smiješiti u svim situacijama čak i nepoznatim ljudima. Nepristojno je pričati o problemima i žaliti se, to je rezervirano samo za obitelj. Imajte na umu da oni ne glume da su veseli, oni su stvarno takav narod.

Komentari