Zagrebačka filharmonija uz filmskog velikana

77
Zagrebačka filharmonija uz filmskog velikana

Zagrebačka filharmonija uz filmskog velikana

Zagrebačka filharmonija njeguje tradiciju vrhunskog muziciranja već više od 140 godina, kao najbolji hrvatski simfonijski orkestar i jedan od najpoznatijih u ovom dijelu Europe. Uz bok najpoznatijem svjetskom skladatelju Zagrebačka filharmonije će na koncertu biti istinski pomotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu.

Maestro Ennio Morricone najveći je trag ostavio u filmskoj glazbi, posebice u suradnji sa Sergijom Leoneom, legendarnim redateljem špageti vesterna. Za svoj rad Maestro je tijekom pola stoljeća stvaralaštva osvojio brojne nagrade i priznanja, među njima i Oscara za životno djelo (2007.), pet nagrada Bafta, tri Zlatna globusa i Grammy.

Za Oscara je nominiran pet puta, te je najplodonosniji autor filmske glazbe, s preko pet stotina skladbi. Ipak, najpoznatiji je po temama za legendarne vesterne “Za dolar više”, “Dobar, loš, zao” (filmska i orkestralna verzija). Skladao je glazbu za filmove najpoznatijih svjetskih redatelja : Briana De Palmu (“Nedodirljivi”), Martina Scorsesea (“Bilo jednom u Americi”), Quentina Tarantina (“Kill Bill” i “Django Unchained”), Pedra Almodovara, Romana Polanskog, Mikea Nicholsa, Olivera Stonea, Barryja Levinsona i brojnih drugih.

Maestro Ennio Morricone nastupit će u Areni Zagreb 11. travnja u sklopu turneje “My Life in Music (50 Years of Music – World Tour)” sa orkestrom koji broji više od dvije stotine vrhunskih glazbenika. slobodno možemo reći kako je u pitanju društveni i glazbeni događaj sezone, na kojem publiku očekuju izvedbe najvećih djela filmske povijesti. Ulaznice se mogu nabaviti preko sustava Eventim.

Komentari