Volite li gorka pića i ića, možda ste psihopat i sadist

292

Kako piše britanski Independent, nedavno provedena studija pokazala je kako su ljudi skloniji pićima i jelu gorčeg okusa ujedno i oni skloniji razvoju sadizma, narcizma i makjavelizma, odnosno, skloniji su podmuklosti, sujeti, sebičnosti i uživanju u tuđoj patnji i bolu.

Istraživanje su proveli austrijski znanstvenici sa sveučilišta u Innsbrucku i to na 500 muškaraca i žena kojima je ponuđen popis s jednakim brojem slatkih, kiselih, slanih i gorkih namirnica. Na njemu su morali gradacijom otkriti sklonosti, navodeći koliko vole koju namirnicu. Nakon toga su ispunjavali četiri upitnika, kojima se određivalo stupanj agresivnosti, sklonost psihopatiji i narcizmu, sadističkom ponašanju te osobine ličnosti, od ekstrovertiranosti i savjesnosti do emocionalne stabilnosti.

Rezultate je objavio časopis Appetite, navodeći i kako su oni neskloni gorčoj hrani i pićima kooperativne, ljubazne i empatične osobe. pala je uspredba i s vožnjom na tzv. toboganu smrti – njegovi obožavatelji uživaju u poticanju straha.

Dakle, sad znamo što nam je činiti – nikako odlaziti u zabavne parkove, uživati u toboganu smrti i ktome piti kavu bez šećera, ispast ćemo grozne osobe!

Komentari