Vogue objavio novu naslovnicu s Kamalom Harris: “Čuli smo i shvatili reakcije na naslovnicu tiskanog izdanja”

50
Izvor: Screenshot Instagram

Vogue će objaviti ograničeno tiskano izdanje svog izdanja u veljači, u kojem će biti predstavljena Kamala Harris, s novom fotografijom nakon raširenih reakcija na originalnu naslovnu sliku za koju se smatra da “nema poštovanja prema izabranoj potpredsjednici.” Ograničeno izdanje bit će objavljeno nakon ceremonije inauguracije u srijedu, kada će Harris postati prva osoba crnoga i južnoazijskog podrijetla pod zakletvom kao potpredsjednica. Originalna slika naslovnice, na kojoj se prikazuje Harris u tenisicama Converse i ležernoj odjeći, izazvala je bijes na društvenim mrežama, a korisnici su se pitali zašto bi Vogue odabrao ležerniju fotografiju umjesto formalnije.

Modni kritičar Washington Posta Robin Givhan napisao je: “Malo strahopoštovanja dobro bi poslužilo časopisu u donošenju odluka o naslovnici. Ništa na naslovnici nije reklo: “Vau.” A ponekad je to sve što crnkinje žele, divljenje i slavljeničko “vau” nad onim što su postigle.” Bilo je pitanja i oko osvjetljenja, s obzirom na Harrisin ton kože.

Glasnogovornik Voguea rekao je: “U znak ogromnog interesa za digitalnu naslovnicu i u znak proslave ovog povijesnog trenutka, objavit ćemo ograničeni broj posebnih izdanja za inaguraciju.” Vijest je podijeljena i na Instagramu. Prošlog tjedna glavna urednica Anna Wintour objasnila je da je originalna fotografija – Tylera Mitchella, prvog afroameričkog fotografa koji je snimio naslovnicu američkog Voguea 2018. godine, odabrana zbog pristupačnosti. Wintour je također govorila o negativnoj reakciji na fotografiju. “Očito smo čuli i razumjeli reakciju na naslovnicu”, rekla je Wintour za New York Times, “i samo želim ponoviti da nam apsolutno nije bila namjera da na bilo koji način umanjimo važnost potpredsjednice. “

Snimka zaslona 2021-01-20 121241
Izvor: Screenshot Instagram

Izvor: The Guardian

Komentari