Valentinovo

1371

Bliži nam se i Valentinovo – Dan zaljubljenih… Prije nego što pređem na savjete o poklonima i iznenađenjima za bolje polovice super je spomenuti priču oko njegova nastanka.

Naime, obilježavanje Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima, kada je kršćanstvo bila mlada religija, a na vlasti bio car Klaudije II. On je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlaska u rat. No, u to doba živio je i svećenik Valentin koji nije poštivao careve odluke te potajno vjenčao one vojnike koji su to htjeli. Careva ruka ga je naravno sustigla, strpala ga u tamnicu i na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod ga je proglasio svecem pa danas i mi slavimo Valentinovo.

Tradicije proslave su različite po zemljama. U Engleskoj su prije sto godina oblačili malu djecu u odrasle na Valentinovo. Djeca su išla od vrata do vrata i pjevala Valentinovo pjesmu. U Walesu su se darivale drvene izrezbarene žlice sa simbolima srca, ključeva, a nosile su poruku “ti imaš ključ mog srca”. U nekim zemljama je običaj da djevojka od mladića dobije odjeću kao poklon, a ako ga zadrži znači da se želi udati za njega.

Za vas koji volite bolju polovicu iznenaditi nekim poklonom, u našem gradu postoji niz dućana u kojima se mogu pronaći najnoviji parfemi, parfemski setovi i setovi za njegu kože, trendi nakit, satovi, cipele, novčanici…

Zanimljivi pokloni za NJU

Zanimljivi pokloni za NJEGA

Ako ste odlučili dublje posegnuti u džep svakako savjetujem da otiđete na stranice www.netaporter.com, www.agentprovocateur.com, ili pak u Zigmanov dućan na Terminalu u Rijeci i svoju dragu iznenadite predivnom haljinom, torbom ili genijalnim štiklama Peko by Zigman.

Postoje i oni koji Valentinovo vole provesti na romantičnim mjestima, počastiti se večerom u finom restoranu, otići u kazalište ili pak na romantični vikend u dvoje u neki hotel na Jadranu.
Na svoju sreću, a njegovu nesreću, ja sam jedna od onih koje vole i poklone i večere i putovanja. Blago njima sa nama!

I velika modna kuća Miu Miu se pridružila slavlju Valentinova te lansirala capsule kolekciju accessoara. U ponudi su torbe svih veličina, torbice za iPad, novčanici s volančićima te nakit s cvjetnim aplikacijama, a sve dolazi u četiri boje: crvenoj, plavoj, bijeloj i bež.

Apple je također smislio prigodne aplikacije za vaš iPhone. Sviđa mi se ona s 26 recepata za pravljenje kolačića kojima možete iznenaditi dragoga. Cool je i aplikacija u kojoj rezbarite vaša imena na virtualno drvo.

Kakve god osobe bili i što voljeli, na kraju je ipak najbitnije da se volimo, ljubimo, mazimo i pazimo!

sweetie Ines

Komentari