Upišite školu filma!

221

kinoklub

Tako će u Filmskoj školi Kinokluba Zagreb, u suradnji sa mentorima predavačima, polaznici u grupama razvijati vlastitu ideju u scenarij, snimati te montirati sliku i zvuk u svoj prvi kratkometražni igrani film.

Kinoklub Zagreb poziva zainteresirane na uvodno predavanje novog ciklusa Filmske škole koje će se održati u četvrtak 26. veljače u 19 sati, u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14, Zagreb. Filmska škola krenut će prvim predavanjem 03. ožujka u 19 sati.

Radionica traje dva i pol mjeseca, a nastava se održava utorkom i četvrtkom u večernjim satima. Nakon položenog komisijskog ispita slijede podjela diploma i projekcija filmova snimljenih na radionici. Škola je podijeljena u tri dijela: scenarij i režija; kamera i rasvjeta; te montaža. Prvi dio – scenarij i režiju, predaje redatelj Mladen Burić koji je diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kameru i rasvjetu predaje Almmir Fakić, akademski filmski i TV snimatelj, dok montažu predaje montažer Jan Klemsche.

Po završetku Filmske škole polaznici postaju članovima Kinokluba Zagreb što im omogućuje korištenje opreme KKZ-a za realizaciju njihovih budućih filmskih amaterskih uradaka.

 

L. Klobas

Komentari