U prvom tjednu Dalijevu izložbu posjetilo preko tisuću posjetitelja!

335

salvador dali
Predstavljanje grafike iz njegova dva najopsežnija opusa “Biblija Sacra” i “Božanstvena komedija” trajati će čak 6 mjeseci, sve do 5. listopada., a očekuje se velik broj što stranih što domaćih istinskih ljubitelja i znatiželjnika ovog nikad zaboravljenog nadrealista.

Izložba ima i specifičan edukativni karakter, jer se kroz grafike posjetitelj izložbe upoznaje Dalijevim viđenjem sadržaja Biblije i Danteove “Božanstvene komedije”, a zbog same tehnike koju je umjetnik upotrijebio, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mjesto u Dalijevom stvaralaštvu.

Izložbu je do sada vidjelo više od 100.000 ljudi u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori.

Slovenska agencija Deva Puri, koja je dovela Dalijeve radove u Rovinj, optimistična je u pogledu broja posjetitelja, ponajviše zbog uvijek prisutnog interesa za radove ovog slavnog umjetnika, te atraktivne lokacije.

Rovinj, koji je uz Poreč i Pulu, vodeća turistička destinacija u Istri, počašćen je ovom izložbom iz razloga što je kroz povijest bio važna ishodišna točka kulture i umjetnosti te se navodi kao grad u kojem su počeli djelovati brojni likovni umjetnici, skladatelji i znanstvenici.

Cijene ulaznica su za odrasle osobe – 40 kuna, za umirovljenike, studente i srednjoškolce – 35 kuna, za učenike osnovne škole – 25 kuna, a djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz. Za grupnu kupovinu cijena ulaznica iznosi 35 kuna (školske grupe imaju besplatno vodstvo).

Komentari