U metaverzum sa stilom: Na Facebooku i Instagramu uskoro dućan s virtualnom dizajnerskom odjećom

52

Ako ste ikada pomislili: “Želio bih da moj digitalni avatar nosi loše prikazanu dizajnersku odjeću”, imamo izvrsne vijesti za vas.

Meta pokreće online trgovinu u kojoj korisnici Facebooka, Instagrama i Messengera mogu kupiti digitalnu odjeću za svoj avatar. Prvi brendovi u trgovini su Prada, Balenciaga i Thom Browne, a odjeća uključuje motokros odjeću, majice s kapuljačom s logotipom i odijela.

U objavi na Facebooku, izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg rekao je da će uskoro biti dodano još marki. “Digitalna roba bit će važan način da se izrazite u metaverzumu i veliki pokretač kreativne ekonomije”, kaže on.

Nadamo se da će digitalna odjeća koštati manje od prave

Luksuzne modne kuće sve se više udružuju s tehnološkim tvrtkama u stvaranju digitalnih odjevnih predmeta s markom. Prošle godine, Fortnite je predstavio Balenciaga skinove kako bi igrači mogli kupiti odjeću poput brendirane majice s kapuljačom za svoje likove u igri. U Robloxu igrači mogu posjetiti Gucci Town, zajedno s vrtom s logotipom marke i virtualnom trgovinom.

Unatoč velikim imenima u Metinom lansiranju, vijest je tiho nestala jučer poslijepodne. Meta kaže da će trgovina pokrenuti “uskoro”, iako informacije o tome kako će korisnici pristupiti trgovini nisu odmah dostupne. Nadamo se da će digitalna odjeća koštati manje od prave, donosi The Verge.

L.B.

Komentari