U Hrvatskoj pokrenut prvi dječji sportski portal – Prvaci.hr

241

Boxing fighter boy portait on blue background

Ovdje će odrastati nove male sportske zvijezde i pratit se njihovi rezultati, kažu pokretači ovog portala namijenjenog mladim sportašima. Prvi će put i oni najmlađi imati svoj portal na kojem će biti viđeni. Pružit će im se prilika da s nama podijele svoja prva sportska iskustva, svoj ulazak u svijet sporta i rezultate.

Istodobno će se informirati i educirati djecu, a posebno njihove roditelje, o svim prednostima sporta. Svrha je pobuditi interes i poticati uključivanje djece koja nisu u sportu da se u njemu pronađu i zabave. Osnovni cilj je  poticati kvalitetno, veselo, ali i zdravo sportsko okružje za male sportaše. Portal će pratiti njihov napredak i skupa s njima uživati u njihovoj igri i rezultatima.

Mišljenja djece

Portal će redovito izvještavati o raznim sportovima i klubovima te natjecanjima, kao i o najmlađim članovima klubova i njihovim uspjesima. Objavljivat će se razgovori s trenerima, ali i djecom, a vjerujemo da će svakoga razveseliti pročitati mišljenja onih najmlađih. Osim toga, portal je namijenjen i roditeljima da bi redovito mogli pratiti uspjehe svojih mališana te se pravodobno informirati i educirati o određenom sportu, načinu treninga i rada te drugim sadržajima. Ti će sadržaji između ostaloga ukazivati na pozitivnostsporta kao važnu smjernicu utjecaja na zdravlje i razvoj djece, a među ostalim će uključivati psihologiju sporta, nutricionizam i liječničke savjete iskusnih stručnjaka iz tih područja.

Portal je namijenjen i sportskim djelatnicima, trenerima i drugim sportskim aktivistima koji bi, razmjenjujući iskustva, znanja i kompetencije na svim razinama posla, mogli unaprijediti svoj rad. Tu će svakako svima koristiti razgovori koje će tim ljudi organizirati sa psiholozima, nutricionistima, pedijatrima, liječnicima i, naravno, samim sportskim djelatnicima.

Posjetite portal na adresi Prvaci.hr ili na službenoj Facebook stranici.

L.K.

Komentari