Traženi volonteri za pomoć u učenju romskoj djeci

Tko može pomoći, neka se javi!

569

Udruga Oaza iz Rijeke traži volontere i volonterke za pomoć u učenju romskoj djeci iz nužnog smještaja Grada Rijeke u Osnovnoj školi Škurinje. Udruga Oaza provodi programe usmjerene zaštiti beskućnika i socijalno osjetljivih osoba te prevenciji socijalne izolacije i rizičnih ponašanja.

“Već nekoliko godina provodimo program Integracije i obrazovanja romske i neromske djece iz nužnog smještaja Grada Rijeke, a koji pohađaju OŠ Škurinje. U programu imamo oko 40 djece od prvog do osmog razreda, a koji nam dolaze na grupe s obzirom na njihov uzrast. Grupe se održavaju od ponedjeljka do četvrtka od 13 do 17h, a petkom od 11 do 15h. Svaki dan imamo dvije grupe po dva sata. Tako primjerice ponedjeljkom i srijedom od 13 do 17h dolaze najmlađi – od prvog do trećeg razreda, a nakon njih dolaze stariji – šesti, sedmi i osmi razred. Svako dijete zahtjeva individualan pristup jer imaju različitu razinu znanja, a rupe u istom su enormne. Prije svega se na grupi pišu zadaće, pomaže im se u učenju gradiva za školu te s obzirom na potrebe svakog pojedinca prilagođavaju im se radni zadaci nakon tog prvotnog dijela. Sa svakim učenikom se pokušava raditi individualno unutar grupe. Kako su dvije osobe zaposlene na tom projektu, a djece je puno, još svako dijete zahtjeva individualni pristup potrebni su nam volonteri u riješavanju gore navedenih zadataka, kako bi im se pružilo što je više moguće u za to predviđenom terminu. Raspored volontera naravno ovisi o mogućnostima samih volontera, a u skladu s vremenom održavanja grupa.” pojasnila nam je Dajana Lukač iz Udruge Oaza.

Svi koji svojim znanjem, vještinama i dobrom voljom mogu pomoći djeci da lakše savladaju prepreke koje im stoje na putu obrazovanja, za sve dodatne informacije mogu im se javitiu inbox službene Facebook stranice.

Komentari