Na 2. humanitarnoj utrci Ho ho ho run održanoj 18. prosinca na riječkom lukobranu, članovi trkačke skupine Torpedo runners od kotizacija za utrku i donacija tijekom utrke prikupili su 4.460,00 kn. Cjelokupni iznos namijenjen je udruzi Dira Rijeka koja se već dugi niz godina bavi djecom s poteškoćama u razvoju.

ho-ho-ho-run-2016_sudioniciDonacija je predana u prostorima udruge Dira Rijeka, a Torpedo runnersi tom su se prilikom zahvalili članovima udruge koji su podržali ovu akciju, kao i svim prijateljima i građanima koji su se uključili i svojim donacijama pripomogli da se skupi ovaj pozamašni iznos. U ime Torpedo runnersa donacijski ček svečano su uručili Marcella Vidmar i Robert Koprivnjak, a dopredsjednik udruge Dira Rijeka Besnik Karaxhija zahvalio se riječkim trkačima što su odabrali ovu Udrugu i na taj način pripomogli njenom radu.

Besnik Karaxhija, Marcella Vidmar, Robert Koprivnjak
Besnik Karaxhija, Marcella Vidmar, Robert Koprivnjak

Torpedo runners grupa je od 99 riječkih trkača nastala 2015. godine, a zajednički im je cilj promocija trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Osim zajedničkih treninga i nastupa na raznim utrkama u zemlji i inozemstvu, Torpedo runnersi koriste svoju brojnost za sudjelovanje u humanitarnim akcijama.

Udruga Dira Rijeka osnovana je s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja rada s djecom s poteškoćama u razvoju te harmoničnog razvoja djece i mladih s ciljem informiranja, edukacije i pružanja terapijskih usluga za djecu s poteškoćama u razvoju, njihove roditelje, stručne osobe te druge zainteresirane građane.