Talijanska modna kuća Prada konačno zabranila korištenje kože klokana

29

Talijanska modna kuća Prada odlučila je zabraniti klokanovu kožu za sve njihove proizvode. Prada grupa je LAV-u, grupi za prava životinja, potvrdila da se neće upuštati u kupnju bilo koje kože klokana i pustiti ih da opstanu u divljini.

ezgif.com-webp-to-jpg
Izvor: Lyst

Kožu klokana zabranile su neke od glavnih modnih marki poput Chanela, Versacea, Paula Smitha pa čak i Victoria Beckham. Sada im se pridružuje i Prada grupa – grupa koja uključuje Miu Miu, Car Shoe, Church’s Church i očito Pradu.

PRADA NON USERÀ PIÙ PELLI DI CANGURO ✌️ La nostra campagna #SALVACANGURI ha portato a un altro straordinario risultato!…

Objavljuje LAVPonedjeljak, 10. kolovoza 2020.

Prema podacima PETA-e UK, svake godine oko 2,3 milijuna klokana ubijeno je radi iskorištavanja njihove kože za modnu industriju. Užasan postupak nabavke ove kože je da se ove životinje prvo upucaju. Ozlijeđene klokanice tada se ili oštro udaraju po glavi ili ih se udara glavom o tvrdu površinu kako bi se “uništio mozak”. Klokani su obezglavljeni i koža im je izvađena i pripremljena za izvoz. Proizvod napravljen od kože klokana ima oznaku “k-leather”. A ono što je najviše zastrašujuće: ovo klanje je u Australiji odobreno od Vlade. Nedavni požari dodatno su podstaknuli bijes prema ubijanju nekolicine klokana koji su sada ostali u divljini.

Izvor: TruthTheory

Komentari