Svjetska jazz senzacija u Lisinskom

83

Rosenberg Trio

Gitaristički virtuoz Stochelo Rosenberg, kojem je Guitarist Magazine 2012. dodijelio prestižnu nagradu Zlatna gitara, zajedno sa svojim bratićima Nous’cheom i Nonniejem osnovao je The Rosenberg Trio. Osim kao voditelj briljantnog jazz sastava, Stochelo Rosenberg podjednako je uspješan skladatelj čija djela izvode i mnogi drugi glazbenici. Nizozemski trio koji djeluje na relaciji Amsterdam – Pariz, nastavlja francusku tradiciju gypsy jazza (jazz manouche) iz prve polovice 20. stoljeća.

Oslanjaju se na znamenitu ostavštinu Djanga Reinhardta i zlatno doba pariškog hot club jazz stila što su ga nezaboravnim učinili i braća Baro, Sarane i Matelo Ferret. Virtuozi i strastveni glazbenici kombiniraju swing artikulaciju s tamnijom, romskoj glazbi bližom kromatikom stvarajući nezaboravne izvedbe koje oduševljavaju i izazivaju ovacije publike diljem svijeta. Od nastupa na Django Reinhardt festivalu u Samois sur Seine i objave prvog CD-a “Seresta”, Rosenberg Trio postao je jedna od najvećih jazz senzacija. Gosti su najvećih svjetskih pozornica, a njihova diskografija obuhvaća više od 60 CD i DVD nosača zvuka.

Dakle, nedjelja, 19. ravnja u 20 sati u Lisinskom, s Matom Matišićem kao posebnim gostom na gitari. Cijene ulaznica: 120/140/160/190 kn.

Komentari