Što rade stjuardese na nogometnom terenu?

192

Zabava uoči početka nogometne utakmice došla je na posve novu razinu uoči portugalskog derbija Benfice i Sportinga. Na teren su naime izašle stjuardese kompanije Emirates i izvele prilagođenu verziju sigurnosne prezentacije, kakvu putnici gledaju u njihovim avionima.

Publika je bila ugodno iznenađena, brojni su i snimali svojim pametnim telefonima, a cijela je priča dobila i “službeni video” koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama, poglavito Facebooku. Samo na Facebooku video je u par dana došao do milijunske gledanosti.

Nažalost, stjuardese nisu baš inspirirale igrače Benfice, koja je izgubila s čak 3-0 od Sportinga.

U pitanju je ipak odličan marketinški potez. no, otkud veza Emiratesa i Benfice?

Nema dugo da su potpisali trogodišnji ugovor o sponzorstvu, zato Benfica već nosi “Fly Emirates” natpis na svojim dresovima i nosit će ga do kraja sezone 2017/18. U planu je i povećanje avionskih letova prema Lisbonu, što će reći da Emirates pored nogometnog kluba ulaže i u gospodarstvo države, dovodeći sve veći broj turista.

Emirates su u proteklih 4 godine potrošili oko 100 milijuna dolara na nogometna sponzorstva i među najboljim su partnerima FIFA organizacije. Sve su to dakako strateška ulaganja i sastavni dio marketinške strategije međunarodnog širenja.

Benfica nije prvi klub s ovakvim ugovorom s Emiratesom: ista kompanija sponzorira Arsenal u engleskoj Premier ligi, Milan u talijanskoj Seriji A, španjolski Real Madrid u La Ligi te Paris Saint-Germain u prvoj francuskoj ligi. Ukupno dvadeset top europskih klubova su trenutno sponzorirani od strane avio kompanija iz Arapskog zaljeva (spomenimo još ugovore Etihad – Manchester City i Qatar Airways – Barcelona).

Zanimljiv je i podatak kako su Ujedinjeni Arapski Emirati najveći pojedinačni investitor kad su u pitanju sponzorstva dresova u Europi još od 2005.

Komentari