Sretan rođendan Loubotinke!

539

Prije dvadeset godina Christian Louboutin pobrinuo se da mu prva mušterija ne bude nitko drugi doli princeza Caroline od Monaka, kojoj vjerojatno mora zahvaliti barem djelić svoga zvjezdanog uspjeha! Slavni francuski dizajner ove godine slavi 20 godina u modnom svijetu i to posebnom Capsule kolekcijom dvadeset novih modela cipela s prepoznatljivim crvenim potplatom, kao i 6 torbica. Kolekciju je ekskluzivno predstavio svojim fanovima na Facebooku, a oni su mu zahvalili svojim lajkovima kojih je u samo nekoliko sati bilo preko 960 000! Moćan marketing, mora se priznati.
Highness štikle, kako ih je nazvao, osim što su vrlo visoke (preko 12 cm), posebne su i po tome što dolaze u ograničenoj seriji od svega 20 pari. Budući da to nisu obične štikle, već one kojima poznati dizajner slavi 20 godina rada, svake od njih potpisao je sam Louboutin. Cijena njegovih modela kreće se od 700 dolara pa do dvije, tri tisuće, a budući da je ovo posebna, rođendanska kolekcija, cijene su još uvijek dobro čuvana tajna. Limitirane modele bit će moguće nabaviti u Louboutinovim buticima diljem svijeta, ali i u britanskom i europskom online shopu, koji će uskoro biti otvoren.

Osim unikatne i doista posebne kolekcije povodom slavlja, Christian Louboutin izdao je i knjigu visoke mode nazvanu upravo po njemu. Knjiga je već postala vrlo tražena s obzirom da je poznati dizajner cipela u njoj objavio svoje prve kreacije te mnogo neobjavljenih skica i fotografija iz osobne arhive.

Unatrag dva desetljeća, ime Christiana Louboutina postalo je nezamjenjiv brand na svjetskom modnom tržištu. Osim što su ga u zvjezdani vrh vinule gotovo sve dive s A-liste poput Madonne, Jennifer Lopez ili Dite von Teese, dizajn njegovih cipela već godinama štuju i milijuni drugih žena, kojima je Louboutinka postala sinonim seksipila i ženstvenosti pa ih uporno nose, ako treba i cijeli dan! Jesu li udobne ili ne, ovisi o modelu pa se tako za svaku nogu zasigurno može naći primjeren model. I Hrvatice su lude za njima, nose ih čak i vrlo mlade djevojke, čini se da su postale stvar društvenog prestiža. Trenutno ih se kod nas može kupiti samo u Zagrebu pa je zagrebačka špica mjesto svakodnevne male modne revije. Kada ih ne nose, pažljivo ih čuvaju na policama i s vremena na vrijeme zaljubljeno pogledaju u njih nadajući se da će im se uskoro pridružiti još koji par. E kad bi još bio iz ove rođendanske kolekcije…

Sanja Lakić

Komentari