Riječka vaterpolo momčad favorit na Europskim sveučilišnim igrama

Europske sveučilišne igre održat će se od 12. do 25. srpnja 2016. u Rijeci i Zagrebu.

1451

Još tjedan dana nas dijeli do najveće sportske manifestacije ovog ljeta – Europskih sveučilišnih igara, koja će na 13 dana pretvoriti Rijeku i Zagreb u prave sportske metropole! Dolaze natjecatelji s čak 403 sveučilišta iz 41 europske zemlje, a natjecat će se u 21 sportu – nogomet, futsal, košarka, tenis, stolni tenis, badminton, odbojka, rukomet, odbojka na pijesku, veslanje, ragbi 7, bridž, golf, šah, judo, košarka 3×3, karate, sportsko penjanje, taekwondo, plivanje, vaterpolo te za osobe s invaliditetom stolni tenis i plivanje.

Mi smo ulovili simpatičnog Nina Mudražiju, napadača prvoligaša Vaterpolo kluba Primorje, na jednom od treninga u olimpijskom bazenu Kantrida u Rijeci. Nino će se s ostatkom vaterpolo ekipe natjecati na Europskim sveučilišnim igrama koje počinju 12. srpnja, a traju do 25. srpnja 2016.

Kako saznajemo, ovi talentirani dečki zajedno treniraju tri puta tjedno isključivo za ESI, ali veliki broj njih igra i u Vaterpolo klubu Jadran iz Kostrene koji su ujedno i aktualni prvaci 1.B HVL, a uz Nina i Duje Peroš te Mislav Vrlić igraju u prvoj ekipi VK Primorje. „Timski rad je zaista bitan. Ovo je momčadski sport i bez timskog rada i duha nema ni dobrih rezultata“, ustvrdio je Nino. Svi ti dečki su ujedno i studenti na raznim fakultetima, no uz dobru organizaciju sve stižu. Gdje ima volje, ima i načina!

Andrija Kaluđerović, Predrag Cvijanović, Marin Begonja, Arsen Sušanj, Deni Cerniar, Filip Brkić, Nino Mudražija, Marko Šarić, Toni Krolo, Marko Cirković.  Nedostaju: Duje Peroš, Mislav Vrlić, Ivan Ševeljević, Mario Štokić.
Andrija Kaluđerović, Predrag Cvijanović, Marin Begonja, Arsen Sušanj, Deni Cerniar, Filip Brkić, Nino Mudražija, Marko Šarić, Toni Krolo, Marko Cirković.
Nedostaju: Duje Peroš, Mislav Vrlić, Ivan Ševeljević, Mario Štokić.

Što se Europskih sveučilišnih igara tiče, „očekujem da pružimo jednu dobru prezentaciju i dođemo što je dalje moguće, podružimo i dobro se zabavimo s ostalim sudionicima“, izjavio je Nino Mudražija te nadodao kako je svaka utakmica dobra škola i iskustvo za dalje. Prisjetimo se, vaterpolo ekipa Sveučilišta u Rijeci je osvojila prvo mjesto na UniSportHR natjecanju u vaterpolu održanom 2014. godine u Rijeci što je dokaz kako imamo sjajnu ekipu!

Moramo priznati, jako nas je zanimalo što se sve odvija ispod vode i igraju li dečki ‘prljavo’.
Stvarno ima svačega“, kroz smijeh je rekao Nino. „Sve ovisi od igrača do igrača. Ima onih koji lupaju i hvataju neprimjerena mjesta. Ima onih koji baš pretjeraju, ali je u principu sve u granicama normale“.

Toni Krolo, golman VK Jadran iz Kostrene (u ovom slučaju trener vateropolo ekipe u sklopu Igara) kaže kako su prije nekoliko dana saznali koje se sve ekipe natječu. „Osim nas, tu su još i dva Sveučilišta iz Hrvatske, Zagreb i Split, koje smo već pobijedili na državnom sveučilišnom prvenstvu), ali i dva iz Mađarske te jedno iz Srbije gdje se tradicionalno igra dobar vaterpolo, tako da znamo da će biti teških utakmica. Uspjeli smo skupiti dobru ekipu na čelu s ‘prvotimcima’ Mudražijom, Perošem i Vrlićem te igračima iz 1.B HVL koji se uglavnom dobro poznaju što nam daje pravo da budemo vrlo optimistični“ i nadodao kako mu je drago što se ovakva manifestacija događa u našem gradu u čemu vide još jednu prednost – igru na domaćem terenu.

Vaterpolo momčad Sveučilišta u Rijeci čine Marin Begonja, Filip Brkić, Deni Cerniar, Marko Cirković, Predrag Cvijanović, Andrija Kaluđerović, Nino Mudražija, Duje Peroš, Marko Šarić, Ivan Ševeljević, Mario Štokić, Arsen Sušanj, Mislav Vrlić i trener Toni Krolo.

 

EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE

Europske sveučilišne igre održat će se od 12. do 25. srpnja 2016. u Rijeci i Zagrebu. Predsjednica Odbora za sport ESI 2016. Danira Bilić, izjavila je kako će u oba grada nastupiti čak 4781 studenata sportaša, a kada pribrojimo i ostale članove, njihove trenere i službene osobe brojka se penje na 5786 osoba što je doista značajan uspjeh.

Prvi natjecatelji u Rijeku stižu već 10. srpnja, a zanimljivo je istaknuti da će tijekom srpnja u Rijeci biti popunjeni svi hoteli, a razlog je i oko 1.800 sudionika Igara iz 36 država, što je zaista odlična vijest kako za riječki turizam, tako i za promociju Rijeke u Europi.

Rijeka će ugostiti šest sportova (vaterpolo, rukomet, judo, taekwondo, plivanje i košarku), a prvi se put na Europskom sveučilišnim igrama održavaju i natjecanja u sportovima za sportaše s invaliditetom – plivanje u Rijeci, a u Zagrebu stolni tenis.

Veličini Europskih sveučilišnih igara svjedoči i činjenica da se prijavilo čak 2.300 volontera, dok najmlađi ima 11, a najstariji 73 godine!

Posebni će događaji biti ceremonije otvaranja Igara u Zagrebu, 13. srpnja, te zatvaranja u Rijeci, 25. srpnja, u režiji Krešimira Dolenčića, a ulaz će biti slobodan za sve zainteresirane osobe uz prethodno preuzimanje ulaznica.

Cover-veliki-980x500

Sretno svim našim ekipama! Vidimo se na Igrama!

Komentari