Foto: Facebook KN Armada

Ostalo je dobrih par stotina viška ljudi koji su htjeli ići na Jadrolinijin trajekt Zadar, ali će ipak morati u privatnom aranžmanu. Prijavljenih ima svih dobi i uzrasta, od žena, djece, mladih i starijih. Svi će oni pratiti i bodriti NK Rijeku na jadranskom derbiju protiv Hajduka koji će se održati ovu subotu, 11. ožujka u 17.00 sati na splitskom Poljudu.

Već duže prisutna originalna ideja “Desanta na Splitsku rivu” čiji je organizator Klub navijača Armada potječe iz ranijih godina kada se na domaće utakmice, pogotovo 70-tih godina na Kantridu dolazilo barkama i brodicama.

Ovo je prvi puta u povijesti hrvatskog nogometa da je jedna navijačka skupina angažirala izvanrednu obalnu brodsku liniju s kojom će masovno krenuti na gostovanje utakmice.

– “Pozivamo sve ljude u petak na zajedničko okupljanje i ispraćaj broda. Okupljanje će biti u prostorijama KNA od 20.00 sati gdje ćemo svi zajedno u 21.00 sat korteom kroz grad krenuti prema brodu. Najavljeni polazak broda je 23.59 sati” – izjavio je Denis Povh, glasnogovornik Armade.

Od splitske policije čekaju se upute i povratne informacije hoće li navijači nakon iskrcaja ići pješke do stadiona ili gradskim javnim prijevozom.

Polazak iz Splita zakazan je u subotu u 22.30 sati, a dolazak u Rijeku predviđen u nedjeljnim jutarnjim satima.