Rajka Jurdana Šepić nagrađena za popularizaciju i promidžbu znanosti!

517

rajka-jurdana-sepic

“Za dugogodišnju organizaciju Festivala znanosti u Rijeci te pokretanje i uredništvo znanstvenopopularne radio emisije Baltazar HR Radio Rijeke“, Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti dodijelio je dr. Rajki Jurdani Šepić s Odjela za fiziku u Rijeci.

Godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti dobili su i dr. Nevenka Ožanić s Građevinskog fakulteta u Rijeci te skupina znanstvenika s Odsjeka za Psihologiju riječkog Filozofskog fakulteta.

Dodijeljeno je 30 državnih nagrada za znanost za 2013. godinu – Nagradom za životno djelo nagrađeni su akademik Nikola Kallay, dr. Tomislav Kelemen, dr. Ivan Sabolić, dr. Marija Vratarić, akademik Ivan Cifrić i akademkinja Dunja Fališevac. Akademik Kallay nagrađen je za rad u području prirodnih znanosti, dr. Kelemen tehničkih znanosti, dr. Sabolić biomedicinskih, dr. Vratarić biotehničkih, akademik Cifrić društvenih, a akademkinja Fališevac za rad u području humanističkih znanosti.

festival-znanosti 2014

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je sredstva za novčani dio nagrada: 80.000 kuna neto za nagradu za životno djelo, po 30.000 kuna neto za godišnje nagrade za znanost i za popularizaciju i promidžbu znanosti te 20.000 kuna neto za godišnju nagradu za znanstvene novake. Ukupno će se za 30 nagrada izdvojiti 1.150.000 kuna.

Izvor: Radio Rijeka

Komentari