Putokazima “Status” za izniman doprinos hrvatskoj glazbi!

298

putokazi-2

Putokazi već 30 godina uspješno izlaze iz okvira – žanrovskih, stilskih, izričajnih i geografskih! Iznimka se neće dogoditi niti u slavljeničkoj godini u kojoj, nakon dva uspješna Događaja pred riječkom publikom, koncertnu promociju aktualnog albuma „Porculan“ i glazbenu retrospektivu 1984.-2014. „Vremenska kapsula br.30“ predstavljaju pulskoj te zagrebačkoj publici.

Osim aktualne postave, koja je ove godine iznjedrila album „Porculan“ svojevrsnu krunu 30 godina neprestane mijene, glazbenog puta i istraživanja, na Događajima u Puli (17. 11.2014.) i Zagrebu (28.12.2014.) predstavit će se i nekadašnji pjevači Putokaza iz deset generacija. Projekt pod nazivom „Vremenska kapsula br.30“ publici će prikazati svojevrsni presjek repertoara Putokaza. Specifičnost Vremenske kapsule svakako su pjevači od kojih mnogi na pozornici nisu bili desetak i više godina.

Izvest će poznate pjesme obrađene drukčije od originala Putokaza, a neke će generacije pjevati pjesme koje nisu iz njihova razdoblja. Vremensku kapsulu prati i bend sačinjen od nekadašnjih članova Putokaza. Publika u Puli i Zagrebu, tako će se, osim uživanja u aktualnom albumu „Porculan“ moći prisjetiti elektro zvukova s albuma „Mjesec“, trip popa s Porinom nagrađenog albuma „Androida“, prepoznatljivog etno zvuka albuma “Zemlja” i “Nova Zemlja”, a potom na scenu stupaju generacije Filma, Mjuzikla, Beatlesa, predstavnici na Eurosongu “Put” i “E.N.I” te druga i prva generacija Putokaza još iz davne 1984.

Putokazi

Posebno priznanje povodom 30 godina javnog umjetničkog djelovanja Putokazi su dobili i nagradom Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Osamnaesta dodjela Nagrada hrvatske glazbene unije, Status 2014., održana je u ponedjeljak 13. listopada na botelu Marina u Rijeci. Prilikom preuzimanja nagrade, osnivačica i voditeljica Putokaza, Miranda Đaković poručila je:

„U ime četiri stotine pjevača, koji su se tijekom trideset godina zajedništva udružili u igri i stvaralačkom činu, energijom svojih glasova, instrumenata njihovih kreposnih duša, iskreno zahvalni, Svoji i Vaši Putokazi.“

Paralelno sa slavljeničkim događajima u Istarskom narodnom kazalištu te u Zagrebačkom kazalištu mladih, Putokazi uskoro objavljuju i novi videospot za pjesmu „Gost“, a dojučerašnje generacije pripremaju nešto sasvim novo…

Komentari