Da se društvena stigmatizacija može pobijediti trudom i upornošću, dokazuje i nevjerojatna priča devetnaestogodišnje Isabelle Springmühl iz Guatemale – danas prve svjetski priznate dizajnerice koja boluje od Downovog sindroma, a čiji radovi osvajaju svijet mode brzinom munje.

Njezini šaroliki i osebujni dizajni koji potječu iz stare Guatemalske tradicije jednostavno su zavladali na daleko poznatom Londonskim fashion week-u.

Još kao mlađa, Isabella je otkrila da ima talent šivanja kada je počela krojiti haljine i odjevne kombinacije za svoje lutke.

Da zaista nikada nije sumnjala u svoj poziv, dokazuje i činjenica da se prijavila na sveučilište kako bi studirala modni dizajn. Iako nije primljena na temelju svoga stanja, izgovore je pretvorila u razloge i sa gorućom željom odlučila uspjeti u onome što radi i što joj je istinska strast.

Danas ima svoj vlastiti prepoznatljiv i unikatni brand te blogove. Kreativnošću je utjecala na razvoj situacije i stvorila je posebnu kolekciju brenda  “Down to Xjabelle”, odjeća koja je namijenjena svim osobama koje boluju od Downovog sindroma.