“Osnovna ideja je humanitarnom akcijom prikupiti sredstva za nabavku posteljnog platna šarenih i veselih boja koja će se u volonterskoj akciji u organizaciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije krojiti i šivati u zajedničkoj radionici uz sudjelovanje mnogobrojnih volontera s područja Primorsko-goranske županije.

Sukladno potrebama Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida za opremanje „veselim plahticama“ svih inkubatora, babytherm kreveta i velikih kreveta potrebno nam je oko 100 metara posteljnog platna veselih boja, mašine za šivanje, škare, puno konca i malo dobre volje.

Procijenjeni troškovi za izradu jednog seta posteljine za Jedinicu intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida su 8.500,00kn a sredstva ćemo u razdoblju od 17.10.-17.11.2016. prikupljati podizanjem crowdfunding platforme kojom će svi građani, fizičke i pravne osobe imati priliku sudjelovati u realizaciji ovog projekta. Kroz tu platformu svakodnevno ćemo do 17.11.2016. obaviještavati javnost o iznosu prikupljenih sredstava, cilju koji nam je potreban i vremenu koje nam je ostalo do kraja akcije.

Sredstva će se također prikupljati kroz mnogobrojne druge projekte koji će se u istom razdoblju organizirati u Klubu mladih Rijeka, Savezu udruga mladih Primorsko-goranske županije te na svim drugim lokacijama koje se priključe realizaciji ovog projekta.

“Iako nam je osnovi cilj prikupljanje 8.500,00 kn za izradu jednog seta „veselih plahtica“ nakon medijske prezentacije ovog projekta i sukladno iskustvima iz prethodnih humanitarnih akcija u organizaciji ovih udruga očekujemo i nadamo se da će se prikupiti dovoljno sredstava za realizaciju i većeg broja setova za opremanje krevetića naših najmlađih.”

Pozivaju sve institucije, dobavljače, građane, članove naših udruga i naše volontere da se priključe ovoj akciji. Kad se male ruke slože „vesele plahte“ se samo množe.”

Donacije možete uplatiti na:

HR55 2402 0061 1006 0750 1 Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Poziv na broj: HR00 3531-01-OIB
Svrha: Donacija – Vesele plahtice