Prezentacija kuharice “Plavuše bez kostiju”

467

arbun1

U srijedu, 18. ožujka, u 18 h u crikveničkome restoranu “Mendula” započet će promocija i prezentacija ribarske kuharice plave ribe “Plavuše bez kostiju” autora Darka Baretića. Kuharicu zanimljivoga naziva i još zanimljivijeg sadržaja izdalo je, povodom 60. godišnjice osnivanja, ribolovno društvo “Arbun” iz Crikvenice.

Namjera je kuharice zabilježiti sjećanja na grad i način života koji je nepovratno nestao te istovremeno kroz recepte i fotografije tradicionalnih “kirskih” jela od plave ribe i njihovih moderniziranih inačica dati edukacijku i dokumentarnu poveznicu između ribarstva i turizma, gospodarskih grana koja su uvelike odredile razvoj grada u posljednjem stoljeću.

arbun2

Posjetitelje prezentacije očekuje opuštena atmosfera uz ugodno društvo, uživanje uz primorskoj glazbi tria Crikvenica te dakako ukusna jela spravljena prema receptima iz kuharice, poput maneštre s lešo inćunima, rupica ili pasticcio-lasagna od plave ribe. Večera će biti još slađa uz vina Bruna Trapana, mlade zvijezde hrvatskoga i istarskoga vinarstva. U prisustvu autora kuharice Darka Baretića, posjetitelji će se prisjetit slavnih dana crikveničkoga ribarstva, čuti zanimljive anegdote i dobro zabaviti.

Sve dodatne informacije i rezervacije mjesta vrše se putem FB profila P.Š.R.D. “Arbun”, a kupovinom knjige pomažete nabavku opreme za sadašnje i buduće svjetske prvake u ribolovnom sportu.

arbun4

Komentari