Prekrasna R’Bonney Gabriel je Miss Universe 2022! Naša Arijana ostala bez polufinala

68
miss universe

U New Orleansu je izabrana 71. Miss Universe, pobjednica natjecanja dolazi iz USA! Prekrasna R’Bonney Gabriel je Miss Universe 2022!

Arijana Podgajski nije se plasirala u polufinale

Prekrasna R’Bonney ima dvadeset i osam godina i po struci je dizajnerica. Veseli se uživanju u umjetnosti, sportu i putovanjima. Gabriel je već sa petnaest godina znala da će biti modna dizajnerica a njezin je san postao javnost kada je diplomirala modni dizajn na sveučilištu North Texas. Danas ima svoju tvrtku i svoj modni brand tekstila R’Bonney Nola. Dio je neprofitne organizacije Magpies & Peacocks te se zalaže za recikliranje i održivost mode.

miss universe

Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale činile su uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan , Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella. One su u Top16 izabrale missice Australije, Portorika, Haitija, Dominikanske Republike, Laosa, Južne Afrike, Portugala, Kanade, Perua, Trinidada i Tobaga, Curacaoa, Indije, Venezuele, Španjolske,USA i Kolumbije.

Nakon natjecanja u večernjim haljinama i kupaćim kostimima u Top5 plasirale su se Venezuela, USA, Portoriko, Curacao i Dominikanska Republika koje su imale prilike odgovarati na pitanja žirija o temama i svjetskoj problematici.

Kao najuspješnije 3 proglašene su USA kao pobjednica, Venezuela kao prva pratilja i Dominikanska Republika kao druga pratilja Miss Universe.

miss universe

Dojmove s finala prepričala nam je naša predstavnica Arijana:

Osjećam se super, jedno divno iskustvo koje ću pamtiti. Drago mi je da sam bila dio cijele te priče. Iznenađena sam ulaskom u Top16 pojedinih zemalja. Također mi je žaosto se ni jedna zemlja s kojom sam se vise zbližila nije plasirala pa da sam imala za koga navijati. Pobjednici čestitam joj na uspjehu i želim joj da joj ova godina bude nezaboravna. Veselim se vidjeti kako ce iskoristiti svoju godinu. Postati Miss Universe je velika stvar”.

miss universe

Kroz program natjecanja za Miss Universe više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta vodile su Jeannie Mai i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, a iz backstagea su se javljale bivša Miss Universe Catriona Gray te Zuri Hall. Nastupili su Big Freedia, Big Sam’ funky nation, Amanda Shaw, Tank and The Bangas i Yolanda Adams.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe koštala je 8.3 milijuna eura dok je kruna nove missice vrijedna vrtoglavih 5.1 milijuna eura.

miss universe

Foto: PR / Miss Universe Organisation

Komentari