Predstavljeni rezultati Rijeke psihologije

209

rijeka psihologije press

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj, kojeg je Hrvatsko psihološko društvo pokrenulo 2008. godine. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu kroz organizaciju raznih aktivnosti na različitim lokacijama u Rijeci.

A tih je aktivnosti uistinu bilo: na 37 lokacija, koji su uključivali prostore sveučilišnih i gradskih institucija, prostorije udruga i savjetovalište, kafića te trgovačkog centra, provedeno je ukupno 6o aktivnosti: 25 predavanja, 21 radionica, 4 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 debate, 2 prodajno-promotivna štanda, 1 konferencija, 1 znanstveni kafić, otvaranje te promocija knjiga iz područja psihologije u Gradskoj knjižnici Rijeka. Sve to pohodilo je 2117 ljudi, što je određen porast u odnosu na prošlu godinu i pokazatelj kako je manifestacija ne samo zaživjela, već i budi novi interes.

Građani svih dobnih skupina mogli su saznati nešto o psihičkom zdravlju, postavljanju ciljeva, odgoju, hiperaktivnosti, učenju, organizaciji vremena, samopouzdanju, tjelesnoj boli, komunikaciji, bračnim odnosima, inteligenciji, emocijama, privlačnosti, zapošljavanju… Ukratko, čitavom nizu uvijek zanimljivih i aktualnih tema. Ulaz na sve aktivnosti bio je besplatan.

Na današnjoj konferenciji za medije dr.sc. Zoran Sušanj s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Rijeka i Ines Jakovčić iz Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra te ujedno i predsjednica organizacijskog odbora, predstavili su ovogodišnje rezultate, iskazali zadovoljstvo njima te zahvalili svima sudionicima, suradnicima, studentima volonterima, pokroviteljima i medijima.

Zahvalama se pridružila i ravnateljica Centra za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice Vesna Đujić. Naime, Rijeka psihologije imala je i humanitarnu notu. Prodajom promotivnih materijala na štandu na Korzu i ZTC centru prikupljeno je 6830 kuna, koje će biti uručene Centru. Trenutno se radi na adaptaciji kutka za roditelje i uređenje dnevnog boravka, pa će se s tim sredstavima nabaviti TV. Ravnateljica Đujić je iskoristila priliku kako bi najavila veliku Olimpijadu djece s posebnim potrebama, koja će se po peti put zaredom održati 29. svibnja, te pozvala studente da se volonterski pridruže događaju.

 

B.Ž.

Komentari