Poput najfinijeg wellnessa: stvorite oazu opuštanja u kupaonici u samo nekoliko koraka

239

Povratak prirodi, jednostavnost, održivi materijali…sve to želimo u svojim kupaonicama koje više nisu samo prostor koji koristimo u prolazu, već postaju naše baze odmora i rekuperacije

Prošla su vremena u kojima su kupaonice bile tijesne i malene prostorije. Pločice, sanitarije, kada ili tuš, umivaonik i ogledalo i to je uglavnom bilo to. Srećom, vremena se mijenjaju. U današnjem je užurbanom tempu želja za odmorom i opuštanjem postala nikada veća i jača, pa želimo da kupaonice postanu naše male spa i wellness oaze.

Priroda u kupaonici

Smanjenje otpada, jednostavnost i održivi razvoj postaju temelj življenja. Neki od najvećih trendova u dizajnu interijera za 2020.godinu (koji, nadamo se, neće trajati samo jednu sezonu!) jest upravo povratak prirodi i održivim materijalima koji će trajati desetljećima.

Zbog toga i neka stara pravila koja se gotovo nikada nisu kršila, odlaze u povijest, a raduju nas neka nova: parketi u kuhinji, staklene ograde na kamenim kućama, open space prostori uređeni minimalno, ogromne kupaonice koje su pune biljaka, drvenih elemenata, u koje smo stavili jacuzzi i staklene stijene umjesto prozora…

plocice2

Pločice koje imitiraju drvo

Upravo taj wellness osjećaj u vlastitoj kupaonici stvorite vrlo jednostavno – počnite s pločicama koje imitiraju drvo! Ideja toliko jednostavna, da se pitamo zbog čega je proizvođačima toliko trebalo da spomenutim pločicama počaste tržište.

Svi, (ili bar većina) volimo eleganciju i toplinu neutralnih tonova i drva u domu. Pločice koje imitiraju drvo idealna su baza za to. Izdržljiva keramika, jednostavno se održava, traje desetljećima, a svevremenost uzorka drva sigurno vam neće dosaditi.

Krajnji rezultat? Prostor koji podsjeća na najluksuzniju hotelsku kupaonicu! Ulaskom u kupaonicu u kojoj su podne i zidne (ili obje vrste) pločica s teksturom drva, daju drugačiji, topliji, gotovo zen dojam. Nemamo ništa protiv!

plocice3

Pripazite na kombiniranje

Naravno, prilikom investiranja u pločice koje imitiraju drvo, uvijek vrijede dobra stara pravila: zidne i podne pločice nisu isto, potrebno je kupiti do 15% više, a korištenjem pločica s imitacijom drva potrebno je paziti i na njihovo kombiniranje koje je zahtjevnije nego kod standardnih pločica.

Naime, poput drvenih parketa ili laminata, izbor boja i tekstura takvih pločica je ogroman. Pločice koje imitiraju drvo zahtijevaju pažljivo oko i pametnu kombinaciju. Nepravilno ili loše kombiniranje takvih pločica, stvara dojam kaotičnosti i nedovršenosti. Zdravlje, ljepota, čistoća, blagost, toplina, ugoda i opuštanje – sve se to postiže pločicama u imitaciji drva, gdje naše kupaonice od nekadašnjih sterilnih i dosadnih prostora koje smo koristili na brzinu i u prolazu, postaju prostor u koji jedva čekamo ući i iz njega nam se nikako ne da izići!

Foto: homewille.com
        home-design.com
        studioarte.hr

Komentari