Pomozimo Makedoniji!

92

poplava makedonija

Prema pisanju makedonskog portala “Gospodarski”, akciju su pokrenuli Makedonci u Hrvatskoj, koji su počeli prikupljati pomoć za poplavljena područja u istočnom dijelu njihove domovine.

Akciji se priključilo Veleposlanstvo Makedonije u Hrvatskoj koje je pozvalo sve Makedonce i hrvatske građane da pomognu, doniraju hranu i piće koji se ne kvare, kao i čistu odjeću.

Pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Makedonije ponudile su organizacije crvenog križa iz BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore – priopćio je danas makedonski Crveni križ.

Makedonski Crveni križ u akciji pomoći nastradalom stanovništvu u poplavljenim područjima distribuirao je do sada 255 paketa hrane, 1.229 paketa sredstava za higijenu, 1.000 deka, 145 tona vode, 80 dušeka i 156 litara sredstava za higijenu.

Jugoistočni dio Makedonije suočen je sa velikim poplavama nakon što su obilne snježne padavine i topljenje snijega prošlog vikenda naglo povećali vodostaje. Poplavljen je veliki broj kuća, dvorišta i poljoprivrednog zemljišta, a oštećeni su i brojni mostovi i putevi.

Pola južne makedonske opštine Novaci odsječeno je od svijeta, nakon što je u blizini mosta na rijeci Crna formirano jezero koje je sa dubinom od 2,5 metra potopilo mnoge objekte, javio je makedonski portal “Telegraf”.

Pozivaju se svi hrvatski građani koji to mogu da pomognu prikupljanjem novca na broj računa HR2323600001501442004 u Zagrebačkoj banki.

Izvor: SEEbiz.eu

Komentari