Tijekom modne revije, koja je pobudila veliki interes javnosti i za koju se je tražilo mjesto više, svoje modne kolekcije predstavili su Lusso Couture, Valeria Toloknova, S Oliver, Comma, Ljupka Hrvatin, Višnja Huljev Tudor- Manufraktura, Talijanska škola mode i dizajna Callegari, Kayra Design ,Marija Brozić, Ariana Orlić, Morana Cerin Domba, Trgovine Sinjorina i Pupa- by Alma fashion i Jelena Depope Yoko. Osim revije prisutne su oduševile glazbene poslastice za koje su se pobrinuli Sergej Božić i Medea Market Sindik.

Za šminku je zaslužna Iva Berišić i njen tim vizažistica: Tena Cvitanović, Katarina Babić, Katrin Šturm i Kristina Biondić, a za izvrsne frizure frizerski salon Mala Luce. Voditelj programa bio je Roberto Anić, poznatiji kao Extra Robi i bio je stvarno extra u ulozi voditelja ovog cjelovečernjeg modnog spetkala. Glavni pokrovitelji su Grad Rijeka i Primorsko goranska županija, uz podršku i promociju TZ Grada Rijeke.

vremeplov15

Kada su se svi sudionici ove uspješne modne manifestacije opustili i vratili svojim svakodnevnim modnim aktivnostima potražili smo, još uvijek punu dojmova, idejnu začetnicu i organizatoricu eventa Tajanu Zaro Mirković i zamolili je za kratak razgovor.

vremeplov46

1. Kako je nastala ideja za ovaj modni projekt?

Razmišljala sam o nekoj novoj, originalnoj modnoj manifestaciji koja bi obuhvatila više modnih izričaja i došla na ideju da bi bilo dobro napraviti modni vremeplov. Razvijajući ideju zaključila sam da bi bilo najbolje povezati naše kazalište i dizajnere te tako napraviti modnu priču kroz stoljeća. Moda je oduvijek kroz povijest bila intrigantna i zanimljiva, pa se tako i do današnjih dana po tom pitanju ništa nije promijenilo.

vremeplov11

2. Je li bilo teško senzibilizirati partnere i kako je tekla suradnja?

Nije, bila je to jedna od prvih aktivnosti kada sam krenula u ovaj projekt i gotovoodmah sam imala sve posloženo. Javili su mi se prijatelji, partneri, stari i novi poslovni suradnici i krenuli smo u organizaciju Vremeplova. Svima se svidjela ideja i svi smo od samog početka bili vrlo optimistični u uspješnost samog projekta.

vremeplov28

3. Može li Rijeka ponuditi više ovakvih događanja i jeste li zajedno sa svojom agencijom Glamour Tara spremni na to?

Rijeka se probudila posljednjih nekoliko godina po pitanju modnih revija i općenito modnih zbivanja što je super. Smatram da svi imamo dovoljno prostora i da možemo odraditi sve svoje projekte i međusobno surađivati, pružajući jedni drugima podršku na ovaj ili onaj način. Što se tiče novih događanja, ja sam itekako spremna na nove modne izazove i evente.

vremeplov34

4. Možete li možda najaviti neki novi modni happening koji spremate?

Pa mogu, čak više nego ranije. Preko ljeta imamo u planu organizirati veći broj manjih revija s malim i velikim manekenima. Upravo smo završili dva velika snimanja s djecom manekenima za promidžbu dvije velike grupacije hotela, čija su ciljna skupina djeca. U planu nam je po prvi put u Rijeci održati veliku dječju modnu reviju, ali to ćemo najaviti na vrijeme…

vremeplov66

5. Odaziv publike bio je iznad svakog očekivanja, tražilo se mjesto više. To je najbolja potvrda uspješnosti riječkog modnog Vremeplova. Svi su pronašli sebe u ovoj modnoj večeri – žene, muškarci, djeca i koncept je bio odličan.  Ipak što je Vama bilo najdraže ili najvažnije?

Jako sam zadovoljna kako je prošla cijela revija. Odmah sam došla na ideju da to bude revija i za žene i za muškarce i za djecu; da svatko tko dođe “pronađe” nešto za sebe i drago mi je da smo u tome i uspjeli. Imali smo sreću da su nas pratile i glazbene poslastice: Medeu Market Sindik i Sergeja Božica, koji su upotpunili naš modni riječki Vremeplov sa svojim anđeoskim glasovima. Na sve sam bila jako ponosna; na dizajnere, velike manekene, Medeu, Sergeja, voditelja Robia,radni tim, ali ipak nekako sam bila najponosnija na moje male manekene koji su posebno oduševili publiku.

vremeplov32

Sve u svemu, veselimo se novim modnim izazovima, planiramo nove modne revije i evente, i drago nam je da je publika uživala u kreacijama naših proizvođača i dizajnera, koji već smišljaju nove modne poslastice za idući, treći modni Vremeplov – Rijeka kroz stoljeća!

vremeplov36

vremeplov35vremeplov29