Nove radionice za djecu i mlade Udruge Praktikum

Udruga Praktikum uskoro pokreće radionice pjevanja i glazbene radionice za djecu i mlade

189

Ovisno o dobnoj skupini u radionicama Udruge Praktikum kroz melodiju, ritam i pokret, kroz brojne pjesme, brojalice i igre potiče se razvoj pojedinih navedenih elemenata. Istražuje se vlastiti instrument – glas, ali i cijelo tijelo i kako ga koristiti za stvaranje glazbe. Fokus rada za sve dobne skupine temelji se na improvizaciji i omogućavanju izražavanja kreativnosti svakog polaznika.

Radionice su multimedijalne te spajaju glazbu s drugim vrstama umjetnosti poput plesa ili likovne umjetnosti.

Pristup radu uključuje i edukativni aspekt: tematski osvrt u sklopu sata na određene aktualnosti i zanimljivosti iz glazbene kulture, integriranu povezanost s prirodom (godišnja doba, zvukovi prirode, izrada vlastitih instrumenata), gostovanje raznih instrumentalista koji otkrivaju nešto o svom instrumentu te organizirani odlasci na koncerte.

Kroz rad dotiče se klasična, tradicionalna i suvremena glazbu. Glazba je sveprisutna, no niti jedna nije tako bitna poput one koja se koristi u radu s djecom i mladima. Kontinuirana prisutnost glazbe i glazbenog izražavanja, kako kroz glas tako kroz instrument ili pokret, pomaže pri razvoju socijalnih vještina, intelekta, emocija, motoričkih i kognitivnih sposobnosti.

Moglo bi se reći da je glazba magična formula primjenjiva na svim aspektima ljudskog razvoja i njegovanja kvalitete života za sve uzraste!

Prijave i informacije na info@udruga-praktikum.hr ili na broj telefona 01 3842 482.

Komentari