Neki su pogodili, neki potpuno fulali smisao Dana žena

245
Zhang Cunli/ImageChina/AP

Ovaj smo tjedan bili svjedoci obilježavanja Dana žena na stvarno raznolike načine, kroz društvene akcije, čestitke, kampanje… Svake godine ljudima padaju na pamet nove ideje, a da opet misao vodilja obilježavanja bude ista, dakle skretanje pozornosti na potrebu jednakosti i slavljenje napretka koji je postignut na polju ženskih prava.

Čini se kako su neki ipak uspjeli fulati po tom pitanju. Recimo, jedan trgovački centar u kineskom gradu Lizhou, gdje je u utoak povodom Međunarodnog dana žena održano vrlo, blago je reći, čudno natjecanje.

Zhang Cunli/ImageChina/AP
Zhang Cunli/ImageChina/AP

Naime, pred okupljenom se publikom postrojilo 6 modela u donjem rublju i na visokim petama, a iz publike pozvalo 8 ljudi koji su morali čim brže otkopčati sve grudnjake.

Pobijedila je žena kojoj je to uspjelo za 14 sekundi, no nije nam poznata nagrada koju je za to dobila. Kao što nam nije poznato ni je li ostvaren cilj, privlačenje kupaca u dućane taj dan. Ukratko, jezikom današnjih generacija – WTF?!

Zhang Cunli/ImageChina/AP
Zhang Cunli/ImageChina/AP

Puno simpatičnije obilježavanje ovog dana zabilježeno je na planini pokraj grada Guangzhou, gdje je grupa kineskih muškaraca odlučila do vrha doći odjevena poput žena, u haljinama i visokim petama. Prizor je dosta duhovit, ali i za pohvalu ideji. Sigurno im nije bilo lako ni na petama, a ni na prohladnom vremenu!

Foto: People's Daily
Foto: People’s Daily
Foto: People's Daily
Foto: People’s Daily

Komentari