‘Mono’- voćarenjem do zdravlja

240
yulia
Yulia Tarbath

Nakon što se Yulia neuspješno borila s kandidom, lošom probavom, lošim tenom, hipoglikemijom, žudnjom za lošom hranom, nemogućnošću da skine onih par upornih kilograma viška i s velikim promjenama raspoloženja, ona sada više nema nikakvih ovakvih komplikacija, pripisujući razlog postupnog ozdravljenja ovoj dijeti i u nastavku nje – hranjenju sirovom hranom.

‘Banana otok’

Kada je Yulia Tarbath odlučila da napokon treba poduzeti nešto za svoje zdravlje, otišla je na “banana otok”. „Banana otok“ je termin koji se obično koristi za opisivanje konzumiranja samo jednog voća i nikakve druge hrane, na određeno vremensko razdoblje. Također poznato kao „mono-voćarenje“, mnoge privlači kao laka i učinkovita metoda dijete i detoksikacije.

Vidno poboljšanje zdravlja

Tarbath, koja je postala pobornik sirovog veganskog način života , kaže da se može koristiti bilo koje voće u ovoj dijeti tj. detoksikaciji, ali često se biraju upravo banane zbog lakoće i praktičnosti jedenja, vrijednog prehrambenog sadržaja i pristupačne cijene. Nadalje, kaže da se može dodati povrće u ovu detoksikaciju, ali predlaže da se isto koristi samo jedna vrsta povrća poput na primjer, celera. Ipak, treba zapamtiti da je ovo kratkoročna dijeta i ne bi se smjela provoditi duže vrijeme već samo za detoks i zdravlje. Prvo, njezina probava postala je odlična – i bez ikakvih komplikacija. Zapravo, nije iskusila nikakve neugodne simptome detoksikacije! Banane, koje su bogate vlaknima (jedna ima otprilike 12% od FDA preporučene dnevne doze od 25 g), su poznate po svojoj sposobnosti da pomognu u probavi reguliranjem elektrolita i ispiranjem toksina iz tijela.

jackfruitheaven
Yulia sa suprugom

Kreativnost i višak energije

Drugo, kaže da se osjećala „mirno i spokojno“ i „puno kreativnije“ dok je uživala u banana dijeti. „Doživjela sam ogromnu mentalnu jasnoću i fokus“, kaže Tarbath, dodajući da kao da je dobila „dodatno vrijeme“. Bananine razine kalija i triptofana su odgovorne za ovaj osjećaj, pomažu u staničnoj komunikaciji i održavaju odgovarajuće razine kisika u mozgu, prenosi balkanspress.com. Banane su napravile detoks emocija i uma! S mogućnosti da postigne više kroz ovaj pojačani fokus i energiju, objašnjava kako je nadmašila svoje najbolje rezultate vježbanja. Čak je istrčala maraton od 30 km!

Istraživanje je pokazalo da su samo dvije banane sposobne pružiti dovoljno energije za naporan 90-minutni trening. Nije ni čudo da je banana broj 1 izbor što se tiče voća među vodećim svjetskim sportašima. No, energija nije jedini način kako banana može pomoći zdravlju.Kao da ovo sve nije dovoljno nevjerojatno, koža i kosa joj je postala mekša i sjajnija, tijelo fit, došla je do željene težine bez velike muke.

L.Klobas

Komentari