“Vogue Fashion Festival” u Parizu

Profesionalci modne profesije se sastaju u prijestolnici fashiona

106

Pariško izdanje časopisa Vogue organizira 24. i 25. studenog svoj drugi modni festival, događaj posvećen profesionalcima i osobama koje strašno slijede modu. Izdanje će biti obilježeno prisustvom poznatih imena iz oblasti luksuza, koji će susresti kolege ali i obične građane za vrijeme okruglih stolova, masterclass ili rasprava u raskošnom hotelu Potočki, smještenom u osmom okrugu Grada svjetlosti.

Prvi dan će se razmatrati trasformacije ekosustava industrije luksuza, zahvaljujući devetorici izaslanika. Među njima je François-Henri Pinault, direktor Keringa i suprug Salme Hayek. On će odgovarati na pitanje: “Kako luksuzne marke shvaćaju budućnost”? Zatim će govoriti i Demna Gvesalia, umjetnički direktor koji dobro poznaje sadržaj: “Balenciaga model mijenjanja”. Riječ će dobiti i Bruno Pavlovsky, Chanelov predsjednik modnih djelatnosti. Objasnit će osobno mišljenje o imageu luksuznih marki u digitalno doba”!

Istovremeno uz ove koje se naplaćuju, druge manifestacije, poput masterclass Karla Lagaferlda upućenom studentima i mladim poduzetnicima u modnom sektoru. Također će se raspravljati o kreativnom evolucijama luksuza, a organiziraju se i “pure players” osobnih labela i ključu uspjeha u digitalnoj epohi.

Drugi dan festivala predviđen je za kontakte i susrete pa će se raspravljati o uzajamnim utjecajima više sektora, posebno odnosu mode i umjetnosti s Michaelom Burke, predsjednikom branda Louis Vuitton. Pridružit će mu se neumorni 84-godišnji Karl Lagarfeld i Alber Elbaz.

U hotelu Potocki se priređuju i masterclass o novinarstvu u europskim izdanjima Voguea, pa društvenim mrežama za razvoje vizualnog identiteta brandova. Prilika susreta s urednicom pariškog izdanja slavnog magazina Emmanuelle Alt, ali i Simonom Porte Jacquemens ili Jeanne Damas.

Džana Mujadžić

Komentari