Umjetnički direktor pariške luksuzne kuće Givenchy od 2005. godine, odlučio je promijeniti radnu sredinu i s osam sestara koje mu neprekidno pomažu kao članice ekipe, podariti svoju poznatu i cijenjenu umiješnost i nadarenost unapređivanju Donatellinog brenda.

Tisci je s uspjehom završio u svijetu slavnu Saint Martins School u Londonu 1999., a više od desetljeća radi u givenchyevim ateljeima na ženskim, a od 2008. godine i muškim kolekcijama. Unaprijedio je djelovanje marke otvorivši novo poglavlje slavnog brenda Grada svjetlosti.

PANTHER @iamnaomicampbell @mertalas @macpiggott @carineroitfeld @givenchyofficial #pantera #animal #LOVE

A photo posted by riccardotisci17 (@riccardotisci17) on

Rodom iz Puglie čiji je glavni grad Bari, Talijan je uspio značajno povećati prodaju i podariti Givenchyju novi polet i uspjeh. Četrdesetogodišnjak je i prijatelj mnoštva poznatih zvijezda svjetskog filma, glazbe i likovne umjetnosti, pa je otvorio period procvata i novih perspektiva francuskog luksuza i mode.

Givenchy nastavlja međunarodni uspjeh i prodaju te planira uskoro otvoriti oko 20 novih prodajnih centara u Americi, Aziji, Bliskom istoku i Starom kontinentu.

Džana Mujadžić